'Neudělal jsem nic špatně, ale byl tam LeBron.' James v poslední sekundě ubránil výhru Clevelandu

Basketbalisté Clevelandu uhájili v koncovce nočního utkání NBA vítězství nad Miami 91:89 a nepustili své soupeře před sebe na třetí místo tabulky Východní konference.

Tento článek je více než rok starý.

Cleveland Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lebron James v posledních sekundách ubránil Jamese Johnsona

Lebron James v posledních sekundách ubránil Jamese Johnsona | Foto: David Richard-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

LeBron James proti svému bývalému zaměstnavateli nastřílel 24 bodů, ale hlavně v posledních sekundách během závěrečného útoku hostů ubránil Jamese Johnsona. 

Nejmladší mezi legendami. LeBron James překonal hranici 30 tisíc bodů v NBA

Číst článek

„Šel jsem ke koncové čáře a snažil se procpat ke koši. Neudělal jsem nic špatně, ale byl tam prostě bohužel LeBron,“ řekl Johnson ke klíčovému okamžiku, kdy se po jen jedné proměněné šestce Kyla Korvera, v tu chvíli byli domácí o dva body vpředu, dostal k míči a měl možnost zápas poslat minimálně do prodloužení.

„Mohli jsme to vidět v průběhu už předtím. James si na něj počkal a byl schopný ho ve vymezeném území zastavit. Nemyslím si, že by v NBA byl ještě další hráč, kterému by se to povedlo. Nikdo takový, kdo by Johnsona nepustil k obroučce, podle mě není,“ dodal trenér Miami, který vedl už tenkrát Jamese, Eric Spoelstra.

Cavaliers vedli v první utkání bez zraněného Kevina Lovea v hale Quicken Loans Arena prakticky celý první poločas, ale do šatny šli nakonec po sérii Heat s dvoubodovým mankem. Druhá půle byla vyrovnaná a oba týmy se několikrát vystřídaly ve vedení.  V koncovce zápasu Cleveland, který do duelu vstupoval jako tým s nejhorší defenzivou v soutěži, právě touhle činností duel dotáhl k vítězství.

Z rukou hráčů Miami inkasovali domácí jen 3 trojky z 28 pokusů a dovolili jim ani ne devadesát bodů. Jaký rozdíl oproti posledním týdnům, vždyť tak málo bodů inkasovali poprvé od 20. listopadu loňského roku. Nejlepším střelcem floridského celku byl s 18 body Goran Dragić.

„Zvládnout tenhle zápas a vyhrát ho díky obraně, po těch problémech, jaké s ní teď máme, je docela působivé. Obzvlášť proti týmu, který má v lednu jednu z nejlepších bilancí v celé NBA. Pro nás je to velké vítězství,“ přiznal James, který kromě bodů měl na kontě také 11 doskoků, pět asistencí, ale i sedm ztrát.

Portland přestřílel Chicago 124:108 a byla to zásluha především CJ McCollum. Šestadvacetiletý křídelník se v první čtvrtině postaral ze 43 bodů o 28, čímž vylepšil klubový rekord. Po třech částech měl na kontě už své nové osobní maximum 50 bodů, ale do utkání už v poslední dvanáctiminutovce nezasáhl. Kemba Walker trefil 9 trojek ze 13 a 38 body přispěl k výhře Charlotte v Atlantě 123:110.

Při absenci dvou prvních rozehrávačů Bostonu Kyrieho Irvinga, Marcuse Smarta vzal na sebe zodpovědnost ten třetí Terry Rozier a dovedl Celtics k triumfu nad newyorskými Knicks 103:73 premiérovým triple double v kariéře. Třiadvacetiletá šestnáctka draftu 2015 k 17 bodům přidala 11 doskoků a 10 asistencí. V dresu poražených zapsal 17 bodů a 17 doskoků Enes Kanter.

NBA:
Atlanta - Charlotte 110:123, Boston - New York 103:73, Brooklyn - Philadelphia 116:108, Cleveland - Miami 91:89, Indiana - Memphis 105:101, Orlando - LA Lakers 127:105, Phoenix - Dallas 102:88, Portland - Chicago 124:108.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme