10 bodů, 7 asistencí. Satoranský odehrál nejlepší zápas v sezoně

Jediný český basketbalista v zámořské NBA Tomáš Satoranský zažil nejpovedenější večer v právě probíhající sezoně, ale ani jeho 10 bodů a sedm asistencí na vítězství Washingtonu nestačilo.

Tento článek je více než rok starý.

Washington Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský odehrál svůj nejlepší zápas v sezoně

Tomáš Satoranský odehrál svůj nejlepší zápas v sezoně | Foto: Amber Searls-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Wizards prohráli podruhé v řadě, tentokrát podlehli v domácím prostředí Portlandu 109:119. Přes polovinu bodů hostujícího celku zkombinovali Damian Lilard (40) s CJ McCollumem (25). Washington tak zůstává s bilancí 5 výher a 11 porážek ve spodní polovině tabulky Východní konference.

Basketbalisté Washingtonu po třech vítězství prohráli, Satoranský odehrál jedenáct minut

Číst článek

Domácí hráče zase jednou může mrzet, že nezvládli už začátek utkání. Naopak hostující hráči a zejména Lilard s Mc Collumem měli oproti poslední porážce v Minnesotě přesnější mušku. Hlavně z dálky se Trail Blazers dařilo, protože proměnili sedm z devíti úvodních trojek a po osmi minutách už vedli o 20 bodů.

Krátce na to se poprvé na palubovku podíval střídající Satoranský a jeho tým už ve zbytku první čtvrtiny neinkasoval. Rozdíl ve skóre tak byl zase jednociferný. Na začátku druhé části si ale český reprezentant kromě první bodů připsal i druhý a třetí faul, šel si zase sednout a Wizards se zase začal soupeř vzdalovat až na 29 bodů ve třetí dvanáctiminutovce.

Na konci třetího dějství se tak dostal zpátky na hřiště 27letý Čech a už z něj neslezl. Nejprve zapisoval asistence, pak i body než se ve čtvrté čtvrtině dostal do problémů s fauly a poprvé v sezoně minul trestný hod. Washington ztrátu na Portland mazal, 51 sekund před koncem se přiblížil na 107:115, jenže pak úspěšnými šestkami definitivně zlomil odpor domácích Damian Lilard.

Tomáš Satoranský dostal od trenéra Scotta Brookse tentokrát důvěru na 18 minut a využil je k tomu, že proměnil čtyři z pěti střeleckých pokusů z pole, zpoza trojky byl po jednom pokusu stoprocentní. Zatímco celá základní sestava Wizards měla ve statistice +/- účasti na palubovce minus 15 a nižší čísla, pražský rodák vůbec nejvyšší z týmu (22) a to je o osm více než druhý nejlepší Kelly Oubre, který zapsal 19 bodů.

John Wall -28 in 31 mins
Tomas Satoransky +24 in 18 mins

I'm not saying. I'm just saying.

But Sato is one of the team's better players and needs to play more.

02:30 – 19. 11. 2018

2 15

„Musíme hrát daleko lépe. Hlavně s větším entusiasmem a vydat ze sebe ještě víc energie. Je to trapné,“ zlobil se šéf washingtonské lavičky Scott Brooks a naopak chválil náhradníky. „Viděli jste, co se stalo? Střídající hráči hráli s chutí, zápalem. Takhle to má vypadat. Zaslouží si hrát víc a taky budou,“ dodal. „Naučit někoho neustále podávat maximální výkon a hrát srdcem nejde,“ řekl novinářům John Wall.

Kapitán a hlavní hvězda klubu z hlavního města Spojených států Wall se dostal na 24 bodů, 13 jich měl Otto Porter a 12 Bradley Beal. V dresu vítězů sekundoval hráčům z perimetru bosenský pivot Jusuf Nurkič autor 13 bodů, 14 doskoků a 8 asistencí, což je jeho nový osobní rekord.

Podvanácté v kariéře překonal v zápase NBA 50 bodovou hranici nastřílených bodů LeBron James a dotáhl Los Angeles Lakers k vítězství 113:97 v Miami proti Heat. Marc Gasol řídil triumf Memphisu nad Minnesotou 100:87, když se postaral o 26 bodů a 13 doskoků. Vítězové posledních dvou ročníku Golden State Warriors prohráli potřetí za sebou a popáté ze sedmi posledních utkání. Tentokrát padli na palubovce San Antonia 92:104.

NBA:
Miami - LA Lakers 97:113, Minnesota - Memphis 87:100, Orlando - New York 131:117, San Antonio - Golden State 104:92, Washington - Portland 109:119 (za domácí Satoranský 10 bodů, 2 doskoky a 7 asistencí).

jbk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme