Basketbalisté Chicaga nestačili na favorizované Milwaukee, Satoranský nastřílel lídrovi NBA 10 bodů

Basketbalisté Chicaga podlehli v pondělním utkání nejlepšímu týmu NBA Milwaukee 102:123. Rozehrávač domácích Bulls Tomáš Satoranský za 26 minut hry zaznamenal 10 bodů, 7 asistencí a 2 doskoky. Do sestavy lídra soutěže se vrátil po dvouzápasové pauze zaviněné menším zraněním hvězdný Řek Janis Adetokunbo a k triumfu Bucks přispěl 23 body a 10 doskoky.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský (vpravo) v dresu Chicaga proti Milwaukee.

Tomáš Satoranský (vpravo) v dresu Chicaga proti Milwaukee. | Foto: Kamil Krzaczynski-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Satoranský se v úvodu hodně dostával do zakončení, ale minul první čtyři střely a až při pátém pokusu zaznamenal vůbec první body týmu. Milwaukee si vybudovalo dvouciferný náskok, ale Bulls ho ve druhé čtvrtině smazali i díky trojce českého basketbalisty. Domácí šli dokonce do vedení, jenže v úvodu druhé půle si Satoranský udělal dva rychlé fauly, navíc přidal technickou chybu a šel střídat. Do hry se vrátil až v poslední části, kdy měli Bucks dvacetibodový náskok a mířili k třicátému vítězství v sezoně.

LeBron James pokořil jako devátý hráč v historii NBA metu 9000 asistencí, jeho LA Lakers porazili Dallas

Číst článek

„Vyhráli jsme 30 zápasů ještě před začátkem nového roku a to je skvělé. Vždy to ale může být ještě lepší. Musíme se nadále zlepšovat, protože ty nejdůležitější zápasy jsou až na konci sezony,“ řekl Adetokunbo, jehož tým dosud jen pětkrát prohrál.

„V prvním poločase jsme ukázali, že můžeme hrát vyrovnaně s každým, ale ve druhé půli už jsme nehráli náš nejlepší basketbal. A proti takovým týmům je třeba hrát dobře 48 minut a nemít výpadky jako ve třetí čtvrtině,“ řekl finský střelec Chicaga Lauri Markkanen, autor 18 bodů. Zach LaVine dal ještě o bod více.

K výhře Milwaukee přispěl třemi trojkami i veterán Kyle Korver a stal se teprve čtvrtým hráčem, který v kariéře trefil 2400 tříbodových střel. Před ním jsou jen Stephen Curry (2492), Reggie Miller (2560) a Ray Allen (2973).

Satoranský pomohl Chicagu 11 body k výhře nad Atlantou. Bulls vyhráli třetí z posledních čtyř utkání

Číst článek

Chicago favorita nezaskočilo, ale jinak se dařilo outsiderům. Nejhorší tým soutěže Atlanta ukončila sérii deseti porážek a porazila Orlando 101:93, přestože postrádala svého nejlepšího hráče Trae Younga. Nečekaně uspěl i Washington, který i přes absenci většiny opor včetně hvězdy Bradleyho Beala doma přehrál Miami 123:105. Hosté přišli o sérii pěti výher a druhé místo ve Východní konferenci.

Minnesota vyhrála teprve podruhé z posledních 14 zápasů, když doma udolala Brooklyn 122:115 po prodloužení. Shabazz Napier k tomu přispěl 24 body, Gorgui Dieng k 11 bodům přidal 20 doskoků. Brooklynu nepomohlo ani 36 bodů Spencera Dinwiddieho.

V Portlandu přišli domácí Timberwolves o devatenáctibodový náskok a podlehli Phoenixu 116:122. Devin Booker se o to postaral 33 body, stejně úspěšný byl i domácí Damian Lillard.

NBA:
Chicago - Milwaukee 102:123 (za domácí Satoranský 10 bodů, 7 asistencí a 2 doskoky), Minnesota - Brooklyn 122:115 po prodl., Orlando - Atlanta 93:101, Portland - Phoenix 116:122, Utah - Detroit 104:81, Washington - Miami 123:105.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme