Satoranský pomohl Wizards k výhře v Orlandu, Harden ve 22. zápase v řadě překonal hranici 30 bodů

Basketbalisté Washingtonu zahájili třízápasovou venkovní sérii v NBA vítězně. Wizards druhé utkání ve dvou dnech vyhráli na palubovce Orlanda 95:91, a to i díky devíti bodům a osmi asistencím Tomáše Satoranského. Střelecká série Jamese Hardena pokračuje. Ve 22. zápase v řadě překonal třicetibodovou hranici, tentokrát přispěl 35 body k triumfu Houstonu nad Torontem 121:119 a v poslední akci zápasu ubránil Kawhi Leonarda.

Tento článek je více než rok starý.

Orlando Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský (v červeném) v souboji s Mo Bambou z Orlanda.

Tomáš Satoranský (v červeném) v souboji s Mo Bambou z Orlanda. | Foto: Phelan M. Ebenhack | Zdroj: ČTK/AP

Po čtvrteční domácí porážce s vítězi posledních dvou ročníku Golden State basketbalisté Washingtonu začali v Orlandu dobře, dařila se jim hlavně střelba zpoza oblouku za tři body, a o poločasové přestávce tak měli už dvouciferný náskok. Ve třetí dvanáctiminutovce si pak vypracovali až osmnáctibodové vedení, ale ani to jim na poklidnou koncovku nestačilo.

Satoranský zářil proti obhájcům titulu, ani double double ale neodvrátil porážku Washingtonu

Číst článek

Nejen střídající hráči náporu domácích těžko čelili, a tak bylo dvě minuty před koncem čtvrté čtvrtiny vyrovnáno. Magic následně poslal do vedení, poprvé od první části, pivot Nikola Vučević. Černohorec měl celkem na kontě 28 bodů a devět doskoků. Aaron Gordon přidal 22 bodů a 11 doskoků. Jenže pak už dávali body jen hosté z hlavního města USA.

„Je těžké vyhrávat, když nedáte nic z dálky,“ mrzelo Vučeviće, že jeho tým měl 21% úspěšnost střelby za tři body. „V posledních duelech nám tam nepadají ani volné pokusy z vyložených pozic. Takové prostě musíme proměňovat. Kvůli tomu jsme nevyhráli.“

Nejdřív srovnal razantní smečí Bradley Beal a v dalším útoku přihrál na perimetr na volného Jeffa Greena, který si došel až ke koši pro další dva body. Vučevič mohl po Bealově ztrátě ještě deset sekund před koncem duel ještě více zdramatizovat. Přihrávku na něj od DJ Augustina ovšem dokázal ztížit Satoranský a Vučevič ji nedokázal zpracovat ve hřišti. Pátý triumf Wizards z posledních sedmi zápasů pečetil z trestných hodů Trevor Ariza.

Beal trefil pět trojek a dostal se na 27 bodů, šest doskoků a sedm asistencím. Dokonce šestkrát zpoza trojky se dokázal prosadit z devíti pokusů Green (24 bodů). „Měl dneska svůj tříbodový den,“ zažertoval kouč Washingtonu Scott Brooks. „Trefenými trojkami nám Jeff (Green) dal možnost lépe využívat prostor na útočné polovině.“

Nejlepší tým základní části Millwaukee zvítězil nad Charlotte 108:99. Janis Adetokunbo k tomu pomohl 34 body, 14 doskoky a třemi – asistencemi, zisky a bloky. LA Clippers porazili Chicago v jeho hale 106:101. Lou Williams se stal prvním hráčem z lavičky od roku 1993, který zaznamenal triple double. Výhru svého týmu podpořil 31 body, 10 doskoky a 10 asistencemi. Luka Dončić táhl Dallas k úspěchu nad Detroitem v podobě výsledku 106:101 a to 32 body, osmi doskoky a stejným počtem asistencí.

NBA:
Orlando - Washington 91:95 (za hosty Satoranský 9 bodů, 3 doskoky, 8 asistencí), Brooklyn - New York 109:99, Chicago - LA Clippers 101:106, Cleveland - Miami 94:100, Dallas - Detroit 106:101, Denver - Phoenix 132:95, Houston - Toronto 121:119, Memphis - Sacramento 96:99, Milwaukee - Charlotte 108:99, Utah - Minnesota 106:102.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme