Satoranský vypadl v NBA ze základu, jeho Washington prohrál v Atlantě

Tomáš Satoranský vypadl ze základní sestavy basketbalistů Washingtonu, ale v úterním utkání NBA v Atlantě byl nejvytíženějším náhradníkem hostů. Český reprezentant odehrál 21 minut a dal 11 bodů, když proměnil všechny čtyři střelecké pokusy z pole včetně jedné trojky. Wizards ale s nejslabším celkem Jihovýchodní divize prohráli 110:118.

Atlanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský

Tomáš Satoranský | Foto: Brad Mills-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Místo Satoranského se v základní pětce objevil Trevor Ariza, jenž oblékl dres Washingtonu po čtyřech letech. Po příchodu z Phoenixu odehrál 38 minut, během nichž nasbíral 19 bodů, osm doskoků, šest získaných míčů a čtyři asistence. Proměnil však jen šest ze 17 střeleckých pokusů z pole.

Basketbalista Satoranský překonal český rekord v NBA, odehrál 45 minut

Číst článek

Po celý zápas měli Wizards problémy s fauly, což platilo i pro Satoranského, kterému jich rozhodčí odpískali pět. S fauly bojoval i John Wall, který nenavázal na heroický výkon proti Lakers, jimž dal v neděli 40 bodů. Proti Atlantě se v první půli ani jednou neprosadil. Ve třetí části se rychle dostal na deset bodů, ale kvůli faulům musel střídat.

Poměrně velký prostor proto dostal bývalý nymburský rozehrávač Chasson Randle, jenž za 16 minut nastřílel sedm bodů. Wizards k úspěchu nestačilo ani 29 bodů a deset doskoků Bradleyho Beala.

Utkání bylo po třech čtvrtinách vyrovnané, ale v poslední části nastřílel dvanáct ze svých 16 bodů Jeremy Lin, který tak dovedl Atlantu k teprve sedmé výhře v sezoně. John Collins k vítězství Hawks přispěl 20 body a 13 doskoky, Trae Young dal 19 bodů.

Podruhé za sebou prohráli Los Angeles Lakers, kterým v Brooklynu nepomohlo ani 36 bodů, 13 doskoků a osm asistencí LeBrona Jamese. Domácí D'Angelo Russell se proti svému bývalému celku blýskl 22 body a 13 asistencemi.

V nejvyrovnanějším úterním utkání zvítězil Cleveland v hale Indiany 92:91. O výhře hostujících Cavaliers rozhodl v poslední vteřině Larry Nance, který dopíchl do koše neúspěšnou střelu Rodneyho Hooda. Právě Hood byl se 17 body nejlepším střelcem hostů, Nance k 15 bodům připojil 16 doskoků.

Denver Nuggets přehráli Dallas 126:118, domácí střelce vedl Nikola Jokič s 32 body a 16 doskoky.

NBA:
Atlanta - Washington 118:110 (za hosty Satoranský 11 bodů, 2 doskoky, 2 asistence), Brooklyn - LA Lakers 115:110, Denver - Dallas 126:118, Indiana - Cleveland 91:92.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme