Basketbalista Satoranský pěti body přispěl k vítězství Washingtonu v NBA nad Denverem

Basketbalisté Washingtonu si v NBA připsali cenný skalp předního týmu soutěže, když vyhráli v Denveru 95:90 díky velmi dobré obraně ve druhé půli. Český reprezentant Tomáš Satoranský k tomu přispěl pěti body, šesti doskoky a pěti asistencemi. Hvězdou byl nováček Troy Brown, který si 24 body vylepšil osobní maximum.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský v zápase s Denverem

Tomáš Satoranský v zápase s Denverem | Foto: David Zalubowski | Zdroj: ČTK/AP

Satoranskému tentokrát nevycházela střelba a proměnil jen jeden ze šesti pokusů, ale sehrál důležitou roli ve třetí čtvrtině, kdy se Nuggets ujali tříbodového vedení. Nejprve nahrál na koš Brownovi, poté po zisku míče sám zařídil obrat skóre, které vzápětí trojkou potvrdil Brown. Domácí sice ještě srovnali, ale další Satoranského asistence opět přinesla náskok a Washington už dovedl zápas k vítězství.

Pomohlo k tomu i vyloučení domácí hvězdy Nikoly Jokiće, který čtyři minuty před koncem dostal dvě technické chyby. V posledních dvou minutách nedal Denver už ani bod. „Byl jsem faulovaný, tak jsem chtěl, ať se na to sudí podívá. Nevím, jestli jsem použil nějaké ostřejší slovo. Rozhodčí mi dal technickou. Něco jsem řekl, on zase, jestli chci další, a já odpověděl, že mi je to jedno. A už jsem ji měl,“ popsal Jokić.

Klíčem byla obrana Washingtonu; Denver dal ve třetí čtvrtině jen 10 bodů a za druhý poločas pouhých 28, což je také jeho sezonní minimum. Nuggets na druhém místě Západní konference ztrácejí jednu výhru na vedoucí Golden State. Obhájci titulu Warriors totiž uštědřili debakl Charlotte 137:90.

Curry letos proměnil už 335 trojek

Golden State pomohlo 21 trojek. Pět jich proměnil Stephen Curry, který dal alespoň pět trojek už v osmém utkání po sobě. V této sezoně jich má na kontě již 335, což je jeho druhý nejlepší výkon po sezoně 2015/16, kdy s 402 trojkami vytvořil rekord NBA.
Nejlepší tým soutěže Milwaukee prohrálo 135:136 s Atlantou po prodloužení, vítězný koš dal v poslední sekundě nováček Trae Young. Hawks sice nevyšla akce s nahozením na smeč, ale Young stihl ve vzduchu míč zachytit a ještě vystřelit. Balon chvíli poskakoval po obroučce, než propadl košem. Bucks hráli bez dvou nejlepších hráčů Janise Adetokunba a Khrise Middletona.

Dallas i bez nováčkovské hvězdy Luky Dončiće porazil trápící se Oklahomu 106:103. Pro tým Thunder to byla sedmá porážka z posledních devíti zápasů. Nepomohl mu ani 30. triple double Russella Westbrooka v sezoně za 25 bodů, 11 doskoků a 11 asistencí. Za vítěze měl 25 bodů Trey Burke.

Los Angeles Lakers i bez LeBrona Jamese a dalších opor zvítězili 130:102 nad New Orleans. Alex Caruso si 23 body vytvořil osobní maximum v NBA, Rajon Rondo přidal 24 bodů a 12 asistencí.

Kryštof Berka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme