NBA přišla o jednu z hvězd. Čtyřnásobný vítěz Tony Parker ukončil kariéru

Čtyřnásobný vítěz NBA Francouz Tony Parker ukončil v 37 letech basketbalovou kariéru. Bývalý tahoun San Antonia strávil svou poslední, osmnáctou sezonu v zámořské soutěži v dresu Charlotte.

Tento článek je více než rok starý.

Charlotte (USA) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tony Parker (v černém) ze San Antonia uniká basketbalistům Miami

Tony Parker (v černém). | Zdroj: Reuters

„K tomuto rozhodnutí mě vedla řada věcí, ale hlavní je, že už nedokážu být tím Tonym Parkerem. Už nemůžu hrát o titul, už nechci hrát,“ řekl Parker v rozhovoru pro server The Undefeated.

Toronto ve finále NBA opět porazilo obhájce z Golden State a v sérii už vede 3:1 na zápasy

Číst článek

Rodáka z belgických Brugg draftovalo San Antonio v roce 2001 v prvním kole jako 28. hráče a Parker se hned prosadil do NBA. V roce 2003 získal pod vedením legendárního kouče Gregga Popoviche první titul, další přidal v letech 2005, 2007 a 2014. Před dvanácti lety byl francouzský rozehrávač dokonce vyhlášen nejužitečnějším hráčem finálové série proti Clevelandu.

Loni klub svého srdce opustil a v minulém ročníku odehrál 56 zápasů za Charlotte. V NBA absolvoval 1254 utkání s průměrem 15,5 bodu a 5,6 asistence.

Parker nelituje, že si neužije rozlučkové turné jako Dirk Nowitzki a Dwyane Wade, kteří oznámili odchod již dříve a během této sezony sklízeli pocty. „Je to legrační, brácha se mě na to ptal: ‚Ty to nechceš mít jako Dwyane a Dirk?‘ Já mu řekl: ‚Ne, protože by to nebylo v dresu Spurs‘. Já se rozloučím, až vyřadí můj dres (v San Antoniu) nebo při uvedení do Síně slávy,“ prohlásil šestinásobný účastník Utkání hvězd NBA, který v San Antoniu tvořil úderné trio s Timem Duncanem a Manu Ginobilim.

🇺🇸 It’s with a lot of emotion that I retire from basketball, it was an incredible journey! Even in my wildest dreams, I never thought I would live all those unbelievable moments with the NBA and the French National Team.
Thank you for everything!

theundefeated.com/features/tony-…

18:01 – 10. 06. 2019

20817 98291

S Francií vyhrál Parker mistrovství Evropy v roce 2013, k tomu získal na kontinentálních šampionátech stříbro a dva bronzy. V letech 2013 a 2014 ho FIBA vyhlásila nejlepším evropským hráčem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme