Washington je v NBA jedinou porážku od vyřazení, Satoranský se v Torontu neprosadil

Basketbalisty Washingtonu dělí v 1. kole play off NBA jediná porážka od vyřazení. Wizards totiž v pátém utkání prohráli na palubovce Toronta Raptors 98:108 a v sérii prohrávají 2:3 na zápasy. Tomáš Satoranský se na palubovce v hale Air Canada Center objevil jen ve druhé čtvrtině, a to na čtyři minuty. Ani jednu ze dvou střel z pole neproměnil a tak zapsal jen dva doskoky a asistenci.

Toronto Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský při zápase s Minnesotou

Tomáš Satoranský zakončil zápas bez bodu | Foto: Brad Mills-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Po první čtvrtině zápasu v Torontu byli hostující hráči o bod vpředu a od první minuty té druhé se poprvé dostal na hřiště jediný český zástupce v zámořské soutěži Tomáš Satoranský. Šestadvacetiletý reprezentant si nejprve připsal asistenci u koše Mika Scotta. Pak mu rozhodčí odpískali faul a po útočném doskoku ztratil balon.

Obhájce titulu Golden State i překvapení sezony Philadelphia slaví v NBA postup

Číst článek

Až po více než třech minutách hry se Satoranský odhodlal k první střele na koš, ale minul, stejně jako za několik vteřin, když se snažil po dalším útočném doskoku dopíchnout balon do obroučky. Na konci 4. minuty přepustil místo na palubovce kapitánovi Johnu Wallovi. Ještě jednou ale jen na pět sekund před poločasem se pak oba hráči na hřišti vystřídali.

Vyrovnané utkání pro sebe domácí vybojovali až v poslední dvanáctiminutovce, kterou ovládli o devět bodů. Rozhodující nástup obratu přišel devět minut před koncem, když se Raptors dostali do vedení sérií 6:0, kterou pak znovu předvedli v deváté minutě a zvítězili. Washington v téhle části hry trefil jen 8 z 24 střel z pole.

Ubráněný 'miniLeBron'

„Nechali jsme si ten zápas proklouznout mezi prsty. Soupeř trefil na konci důležité střely,“ mrzelo ústředního rozehrávače Johna Walla, který se postaral o 26 bodů, ale minul zpoza trojky všechny čtyři pokusy.

„Byl dobře bráněný, neměl to lehké. Už jsem to někde říkal. Wall je jako miniaturní LeBron (James), když se valí do útoku s balonem, protože je tak silný a atletický,“ říkal zámořským novinářům po duelu kouč Toronta Dwane Casey. Jeho protějšek Scott Brooks přidal: „S přibývajícími minutami jsme dobře nehráli hlavně s míčem, potřebovali bychom, aby šel mezi hráči rychleji z ruky.“

Druhým nejlepším střelcem Wizards byl Bradley Beal s 20 body. První náhradník Kelly Oubre se dostal na 14 bodů. Polský pivot Marcin Gortat zapsal 10 bodů a 12 doskoků. Vítěze táhl za úspěchem DeMar DeRozan s 32 body a Kyle Lowry autor 17 bodů a 10 asistencí. Litevský pivot Jonas Valančiunas měl na kontě 14 bodů a 13 doskoků, střídající Delon Wright přidal 18 bodů.

Postup do 2. kola už si zajistil nejlepší celek základní části Houston, který Minnesotě ukončil sezonu po domácím vítězství 122:104. Rockets se radovali z výhry 4:1 na zápasy. Jediný triumf chybí k účasti mezi osmi posledními celky vyřazovací části Clevelandu, který si poradil s Indianou 98:95 díky úspěšné trojce s klaksonem LeBrona Jamese, a Utahu, přestože Jazz prohráli v Oklahomě 99:107.

1. kolo play-off NBA:

Východní konference - 5. zápasy:

  • Toronto - Washington 108:98 (za hosty Satoranský 4 minuty, 2 doskoky, 1 asistence), stav série 3:2;
  • Cleveland - Indiana 98:95, stav série 3:2.

Západní konference - 5. zápasy:

  • Houston - Minnesota 122:104, konečný stav série 4:1;
  • Oklahoma City - Utah 107:99, stav série 3:2.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme