Basketbalové Utkání hvězd bude v duchu vzpomínky na zesnulého Bryanta. NBA upravila formát exhibice

Basketbalová NBA za dva týdny na Utkání hvězd v Chicagu uctí zesnulou hvězdu Kobeho Bryanta úpravou formátu exhibičního zápasu. Výraznou roli v něm bude hrát číslo 24, které pětinásobný šampion ligy nosil na dresu Los Angeles Lakers v posledních deseti sezonách kariéry.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalista Kobe Bryant

Basketbalista Kobe Bryant | Foto: Lucy Nicholson | Zdroj: Reuters

V 69. All-Star Game se budou první tři čtvrtiny hrát jako samostatné zápasy vždy od skóre 0:0. Vítězný tým poté vybere charitativní organizaci, na jejíž konto poputuje 100 tisíc dolarů za každou vyhranou čtvrtinu.

‚Kobeho uctíme tak, jak si zaslouží.‘ Tragicky zesnulý Bryant bude uveden do basketbalové Síně slávy

Číst článek

Poslední část určí celkového vítěze Utkání hvězd s částkou 200 tisíc dolarů na charitu. Ve čtvrté čtvrtině se nebude hrát na čas, ale do konkrétního skóre, kterým bude počet bodů nastřílený vedoucím týmem po třech čtvrtinách + 24, což je Bryantovo číslo. Pokud tedy bude stav po třech částech například 100:95, skončí zápas, až vedoucí mužstvo nastřílí 24 bodů, nebo původně ztrácející tým zaznamená 29 bodů.

V exhibici se 16. února střetnou týmy kapitánů LeBrona Jamese a Janise Adetokunba. Celou akci budou provázet i další vzpomínkové akce na Bryanta, o nichž bude NBA informovat později.

Jednačtyřicetiletý Bryant zahynul v neděli při nehodě vrtulníku společně s třináctiletou dcerou Giannou a dalšími sedmi lidmi poblíž Los Angeles. Během kariéry, kterou ukončil v roce 2016, byl do Utkání hvězd vybrán osmnáctkrát a čtyřikrát byl vyhlášen jeho nejlepším hráčem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme