Znovu do Evropy. ‚Snad si to nebudu moc připouštět,‘ věří Satoranský před zápasem v Londýně

Basketbalista Tomáš Satoranský zažívá v zámořské NBA své zatím nejúspěšnější období a zanedlouho o tom bude moct přesvědčit i fanoušky na starém kontinentu. Proto si přípravu na nadcházející zápas ve Philadelphii český reprezentant zpestřil telekonferencí s evropskými novináři. V příštím týdnu se totiž s Washingtonem představí v Londýně v utkání základní části proti New Yorku.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn, Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský

Tomáš Satoranský | Foto: Brad Mills-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Blíž k Česku se zápas základní části NBA nehraje. Londýn je sice už tradičním hostitelem, ale tuzemští basketbaloví fanoušci ještě nikdy v minulosti neměli tolik důvodů tam vyrazit. Ve městě na řece Temži totiž budou moct vidět v akci také jediného českého basketbalistu v nejlepší lize světa – Tomáše Satoranského.

‚Nemohu jet kvůli tomu šílenému bláznovi.‘ Turecká hvězda nebude hrát NBA v Londýně, bojí se atentátu

Číst článek

„Pro mě jako evropského hráče bude skvělé vrátit se do Evropy a hrát tam zápas NBA před mou rodinou, přáteli a fanoušky. To je vždycky speciální. Doufám, že si to nebudu moc připouštět, ale nějaké emoce tam určitě budou. Těším se na to,“ vysvětlil bez problémů v angličtině Tomáš Satoranský v telekonferenci s evropskými novináři.

Jediný Čech v NBA se v posledních týdnech i kvůli zranění některých spoluhráčů zabydlel v základní sestavě Wizards. A vypadnout by z ní jen tak nemusel, protože ústřední rozehrávač a hlavní hvězda týmu John Wall podstoupil operaci a rekonvalescence bude dlouhá.

I proto by si atmosféru londýnského mače mohl užívat na palubovce O2 areny dosyta.

„Pro mě je to velká neznámá. Nevím, co od atmosféry tam čekat, protože jsem tam nikdy nehrál a ani nemluvil s někým, kdo by tam hrál. Zprostředkovaně vím jen, jaká atmosféra panuje na fotbalových zápasem Premier League,“ směje se.

Jeho Washington přitom moc velkou fanouškovskou základnu v Evropě nemá, na rozdíl od newyorských Knicks, kterým se 17. ledna postaví. 

„Ti mají fanoušky úplně všude. Přijde mi, že hrají doma kdekoliv, protože hodně lidí má jejich dresy i na venkovních zápasech. Čekám, že i v Londýně budou mít domácí prostředí, ale snad to bude i pro nás dobře," přeje si Tomáš Satoranský, rozehrávač basketbalového Washingtonu.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme