NBA představila nový způsob sledování zápasů, diváci se budu moct ve vysílání ‚převtělit‘ do hráčů

Vedení basketbalové NBA učiní další krok k tomu, aby přiblížila sport svým fanouškům. Díky nové technologii totiž budou televizní diváci moct na palubovkách nejlepších týmů světa sledovat místo hráčů sami sebe. Interaktivní aplikaci představil na All-Star Tech Summitu komisionář zámořské basketbalové soutěže Adam Silver.

Tento článek je více než rok starý.

Video Salt Lake City Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adetokunbo si připal 50 bodů a 13 doskoků

Adetokunbo si připal 50 bodů a 13 doskoků | Foto: Benny Sieu-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Nová technologie bude součástí budoucích živých přenosů zápasů. Jak funguje, demonstroval Silver na konferenci společně s legendárním sportovním hlasatelem Ahmadem Rashadem. 

Pomocí aplikace může divák naskenovat libovolnou osobu ze všech stran tak, aby vytvořila 3D model jeho postavy. Naskenovaný avatar se následně do aplikace uloží a lze jím nahradit libovolného hráče na palubovce. Pak stačí pár kliknutí a na televizní obrazovce nebude prohánět Stephen Curry, LeBron James nebo Janis Adetokunbo, ale sám fanoušek.

Sportovní hlasatel Ahmad Rashad se „převtělil“ do jednoho z hráčů NBA

„Budete vloženi do živého zápasu, kde budete dělat totožné pohyby jako hráč, ale s vaším tělem,“ popisoval Silver zatímco na obrazovce probíhal s balonem mezi hráči Rashadův avatar ve fialové košili.

Toto není jediná inovace, kterou NBA ohledně sledování svých zápasů chystá. Zámořská soutěž na začátku roku rozšířila svou spolupráci s firmou Meta Quest a součástí budoucích nabídek bude i možnost přenést zápas do virtuální lokace. V plánu je i možnost individuálního výběru komentátorů, mezi kterými budou i influenceři a celebrity.

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme