Dončić si proti Brooklynu připsal triple double a vládne NBA. Warriors doma přetlačili Miami

Basketbalisté Dallasu zvítězili v NBA na hřišti Brooklynu 129:125 po prodloužení. Hlavní zásluhu na tom měl Luka Dončić, který zapsal triple double za 41 bodů, 14 asistencí a 11 doskoků. Brooklynu nepomohlo ani 39 bodů Kyrieho Irvinga a 37 bodů Kevina Duranta. Z výhry se raduje také obhájce titulu Golden State. Warriors doma přetlačili Miami 123:110 hlavně díky 33 bodům a 9 asistencím Stephena Curryho.

Tento článek je více než rok starý.

Video Los Angeles Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Luka Dončić

Luka Dončić | Foto: Kevin Jairaj-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Dončić zapsal už v normální hrací době 37 bodů, ale v koncovce dvakrát minul a navíc ztratil míč a po brejku Durant osm vteřin před koncem smečí srovnal skóre.

V prodloužení ale Dončić ukázal svou psychickou odolnost, hned skóroval a následně připravil tři koše pro spoluhráče a Dallas měl po dvou minutách prodloužení náskok devíti bodů.

A když Dončić skóroval znovu, stal se teprve desátým hráčem historie NBA s alespoň třemi triple doubly se 40 danými body.

„Luka je pravděpodobně ten nejlepší hráč na těžké střely, ale také je velmi chytrý. Když na něj začali agresivně nastupovat, tak nám věřil a v prodloužení nám připravoval skvělé pozice. A na nás bylo, abychom mu pomohli a ty možnosti proměnili,“ řekl Tim Hardaway.

Dončić v každém utkání sezony dal minimálně 30 bodů a dostal se do čela pořadí nejlepších střelců s průměrem 36,3 bodů na zápas. První místo mu přepustil Ja Morant, který dnes zaznamenal 22 bodů při výhře Memphisu nad Sacramentem 125:110 a mezi střelci klesl na třetí místo za Janise Adetokunba.

Memphis ale měl hned sedm dvouciferných střelců včetně tří z lavičky, a tak si s Kings snadno poradil i díky 31 bodů Desmonda Banea. Sacramentu nepomohlo ani 27 bodů De'Aarona Foxe.

Miami se proti Golden State dlouho drželo a ještě ve třetí čtvrtině vedlo a šest minut před koncem ztrácelo jen tři body. Pak ale začal úřadovat Curry, který deseti body dal Warriors klid do koncovky.

Sestřih utkání Golden State - Miami

Los Angeles Clippers bez zraněného Kawhiho Leonarda prohráli i druhý zápas s Oklahomou City a to 110:118. Thunder táhl Shai Gilgeous-Alexander, ale hlavní hvězdou byl Lu Dort, který se dosud trápil v útoku, ale dnes dal 21 bodů a navíc pomohl ubránit hvězdu soupeře Paula George na 10 bodech.

Výsledky NBA

Brooklyn - Dallas 125:129 po prodl., Golden State - Miami 123:110, Oklahoma City - LA Clippers 118:110, Sacramento - Memphis 110:125.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme