Krejčímu skončila v NBA sezona, jeho Atlanta nestačila v šestém zápase play-off na Boston

Basketbalisté Atlanty s českým reprezentantem Vítem Krejčím mají po sezoně. Na domácí palubovce podlehli Bostonu 120:128 a osmifinálovou sérii play-off NBA prohráli 2:4 na zápasy. Krejčí v sérii šanci nedostal. Celtics v dalším kole narazí na Philadelphii, která přehrála Brooklyn 4:0.

Video Atlanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaylen Brown v zápase s Atlantou

Jaylen Brown v zápase s Atlantou | Foto: Brett Davis | Zdroj: Reuters

Atlanta sice po postupu z předkola favoritovi vzdorovala a vyhrála minulý zápas na jeho hřišti, ale tentokrát už Bostonu doma neodolala. Už v úvodu rychle prohrávala o deset bodů. Pak sice zabrala a hrála vyrovnanou partii, ovšem v koncovce si Celtics postup vzít nenechali.

Favorit Milwaukee těsně vypadl v NBA doma s Miami. Do druhého kola postupuje i New York

Číst článek

Za vyrovnaného stavu 113:113 trefili trojky Al Horford a Jayson Tatum, který vzápětí přidal i parádní dunk rovnou z doskoku, a šňůra 8:0 dala Bostonu klid do posledních dvou minut. V nich pak výhru pečetil sedmi body Marcus Smart.

„Minule jsme byli moc v klidu. Dnes už to bylo urgentní. Moc dobře jsme si uvědomovali, že prostě musíme vyhrát, ukončit sérii a nenechat to až na poslední zápas, kdy se může stát cokoli,“ řekl zkušený Horford.

Nejlepším střelcem Bostonu byl s 32 body Jaylen Brown, Tatum přidal 30 bodů, 14 doskoků a 7 asistencí, Smart 22 bodů. Za Atlantu dal 30 bodů a 10 asistencí Trae Young, ale ve druhém poločase nasbíral jen pět bodů, když trefil jedinou střelu ze 13 pokusů a přidal tři trestné hody. Krejčí opět zůstal jen mezi náhradníky.

„Tahle sezona končí, ale už se těším na tu další, která bude celá pod koučem Quinem Snyderem. On je budoucnost. Věřím, že s ním získáme pro Atlantu titul,“ prohlásil Young o trenérovi, který v průběhu sezony nahradil Natea McMillana.

Východní konference - 6. zápas:

Atlanta - Boston 120:128, konečný stav série 2:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme