Lakers se dál trápí, bez zraněných opor nestačili na Philadelphii. Zazářil trojkař Green

Basketbalisté Philadelphie zvítězili v NBA na palubovce úřadujících šampionů Los Angeles Lakers 109:101. Proti svému bývalému týmu, kterému chyběly zraněné opory LeBron James a Anthony Davis, se zaskvěl 28 body střelec Danny Green, jenž trefil osm trojek z 12 pokusů. Na druhé straně zaznamenal 25 bodů a devět doskoků Kyle Kuzma.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání basketbalové NBA mezi Philadelphií a Los Angeles Lakers

Utkání basketbalové NBA mezi Philadelphií a Los Angeles Lakers | Foto: Jayne Kamin-Oncea | Zdroj: Reuters

Sixers, kteří vedou Východní konferenci, zvítězili navzdory absenci Joela Embiida, jehož trápí zraněné koleno. Oba týmy před utkáním uctily minulou ticha zesnulou legendu NBA Elgina Baylora. Green s pivotem Dwightem Howardem navíc obdrželi své prsteny za vítězství v minulém ročníku.

Satoranský dal Clevelandu 11 bodů, ale na výhru to nestačilo. Chicago bude muset uhájit desáté místo

Číst článek

Green měl silnou motivaci uspět. Z Lakers po loňské sezoně odešel proto, aby si tým mohl dovolit angažovat Dennise Schrödera, jenž ve čtvrtek nasbíral 20 bodů a sezonní maximum 11 asistencí. Až přemotivovaný byl Howard, který se nechal ve druhé části po druhé technické chybě vyloučit.

Přesto Sixers, za které ještě nenastoupila nová posila z Oklahoma City George Hill, zvítězili počtvrté v řadě, když 19 body přispěl Seth Curry a 17 body Tobias Harris. Loňští šampioni prohráli počtvrté za sebou a ze čtvrté pozice v Západní konferenci ztrácejí na první Utah už pět zápasů.

Portland zvládl koncovku

Atraktivní duel v Miami zvládl lépe Portland, který zvítězil 125:122. O výhře rozhodl hvězdný Damian Lillard vteřinu před koncem třemi trestnými hody po faulu veterána Trevora Arizy. Celkem Lillard zaznamenal 22 bodů a devět asistencí, zářil také C.J. McCollum s 35 body a osmi asistencemi.

Heat, za které dali po 29 bodech Tyler Herro a Bam Adebayo, byli s posledním verdiktem sudích velmi nespokojeni. „Viděli jsme to jinak. Škoda, šlo o skvělý zápas s nešťastným koncem. Všichni si přáli prodloužení, na druhou stranu Lillard je jedinečný hráč,“ řekl diplomaticky kouč Miami Erik Spoelstra.

Adebayo, jenž trefil 13 z 16 pokusů, přidal k 29 bodům i devět doskoků, sedm asistencí a pět bloků. I díky jeho výkonu se Heat vyrovnali s absencí Jimmyho Butlera a Gorana Dragiće.

Fox si vytvořil maximum

Nejlepším střelcem čtvrtečních zápasů se stal De'Aaron Fox, který Sacramentu pomohl osobním maximem 44 body a sedmi finálními přihrávkami k triumfu 141:119 nad Golden State. Mladý rozehrávač je ve formě. Alespoň 40 bodů si připsal podruhé v sezoně a nejméně 30 bodů v šesti z posledních 10 zápasů.

Richaun Holmes pomohl Kings k pátému vítězství z posledních šesti utkání 25 body a 11 doskoky, Tyrese Haliburton přidal 21 bodů včetně osobního maxima šesti trojek. Warriors, jimž chyběl kvůli naražené kostrči Stephen Curry, nestačilo 26 bodů a 10 doskočených míčů Andrewa Wigginse.

I bez Kawhiho Leonarda Los Angeles Clippers uspěli v San Antoniu, kde zvítězili 98:85. S 28 body včetně pěti trojek zářil Reggie Jackson, 24 bodů a 13 doskoků přidal Paul George. New York zdolal Washington 106:102 i díky 27 bodům Aleca Burkse. Za Wizards nasbíral 26 bodů Bradley Beal, 21 bodů přidal Rui Hačimura.

NBA:
LA Lakers - Philadelphia 101:109, Miami - Portland 122:125, New York - Washington 106:102, Sacramento - Golden State 141:119, San Antonio - LA Clippers 85:98.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme