Oslabené Miami zaskočilo lídra NBA Phoenix. Sabonis dotáhl Indianu k vítězství nad Utahem

Basketbalisté Phoenixu nepotvrdili roli nejlepšího týmu NBA a v sobotu podlehli doma oslabenému Miami 100:123. Suns nadále drží první příčku v Západní konferenci, ale dotáhnout se na ně může Golden State. Třetí Utah nevyužil šanci přiblížit se, protože prohrál 113:125 s Indianou, kterou táhl osobním rekordem 42 bodů Domantas Sabonis. Obhájcům titulu z Milwaukee nestačilo k odvrácení porážky 106:114 s Charlotte ani 43 bodů Janise Adetokunba.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Duncan Robinson v utkání s Phoenixem

Duncan Robinson v utkání s Phoenixem | Foto: Joe Camporeale | Zdroj: Reuters

Miami proti Phoenixu postrádalo jedenáct hráčů včetně hvězd Jimmyho Butlera a Bama Adebaya, ale ostatní nahradili opory skvělou střelbou a 22 trojkami vyrovnali klubový rekord. Zpoza oblouku hosté stříleli s úspěšností 50 procent.

Chicago zdolalo Washington a natáhlo vítěznou sérii. LeBron dovedl Lakers k triumfu nad Atlantou

Číst článek

Osm trojek dal Duncan Robinson, autor 27 bodů. Tyler Herro nastřílel dokonce 33 bodů. Favoritovi se tolik střelecky nedařilo. Devin Booker sice dal 26 bodů, ale z toho polovinu z trestných hodů a ze hry dal jen pět košů. Už v poločase Miami vedlo o 20 a náskok si pak v klidu hlídalo.

„Máme v týmu dost dobrých střelců. Pak stačí dobře pohybovat míčem a nacházet volné hráče, kteří už se postarají o to, aby skončil míč v koši,“ řekl Duncan Robinson. „Dali jsme jim příliš volnosti a pohodlí v útoku. A to se nesmí stávat. Oni si pak dělali, co chtěli, a my byli v obraně jen za diváky,“ prohlásil Booker.

Utah zaváhání Phoenixu nevyužil, ačkoliv hrál na hřišti Indiany, která prohrála předchozích šest zápasů. Jenže tentokrát Pacers předvedli jeden z nejlepších výkonů v sezoně podpořený životním zápasem Sabonise. Litevský pivot trefil 18 z 22 střel a využil toho, že Jazz pod košem chyběl kvůli covidu elitní obránce Rudy Gobert. Sabonis také těžil ze spolupráce s veteránem Lancem Stephensonem, který k 16 bodům přidal 14 asistencí.

Adetokunbo zaznamenal vedle 43 bodů také 12 doskoků a Khris Middleton přidal 27 bodů, 10 doskoků a 9 asistencí, ale v dresu Milwaukee byli příliš osamoceni. Náhradníci Bucks přispěli jen pěti body. Hornets to využili a připravili obhájcům titulu už třetí porážku z posledních čtyř duelů. Před Milwaukee se na třetí místo ve Východní konferenci dostalo právě Miami.

Dobrou formu potvrdil Memphis, který i bez hvězd Ja Moranta a Steva Adamse zvítězil 123:108 nad oslabeným Los Angeles Clippers a osmou výhru v řadě vyrovnal klubový rekord. První triple double v kariéře Jaylena Browna (22 bodů, 11 doskoků, 11 asistencí) pomohl Bostonu k vítězství 99:75 nad New Yorkem. V souboji nejhorších týmů soutěže zvítězil Detroit nad Orlandem 97:92. Magic prohráli poosmé za sebou.

NBA:
Boston - New York 99:75, Charlotte - Milwaukee 114:106, Detroit - Orlando 97:92, Indiana - Utah 125:113, LA Clippers - Memphis 108:123, Phoenix - Miami 100:123.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme