Chicago porazilo v NBA Washington i ve druhém zápase. Satoranský i další hráči Bulls chyběli

Basketbalisté Chicaga porazili v NBA Washington na jeho palubovce i podruhé. Ve čtvrtečním utkání se radovali z vítězství 133:130 i bez rozehrávače Tomáše Satoranského a dalších tří hráčů. Jediný Čech v zámořské soutěži chyběl v sestavě Chicaga stejně jako nejlepší střelec týmu Lauri Markkanen kvůli podmínkám zdravotního a bezpečnostního protokolu a vynechá ještě minimálně páteční zápas v Milwaukee, kam se spoluhráči už neodcestoval.

Tento článek je více než rok starý.

Washington Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zápas Washingtonu proti Chicagu.

Zápas Washingtonu proti Chicagu. | Foto: Rob Carr/Pool Photo-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

„Myslím, že takové absence se budou během roku řešit častěji,“ řekl novinářům trenér Bulls Billy Donovan, který postrádal ještě Ryana Arcidiacona a Chandlera Hutchisona. „Jak dlouho nám budou chybět, si nejsem jistý. Další test snad věci vyjasní. Nicméně myslím, že se bez nich budeme muset nějaký čas obejít.“

Lakers zdolali San Antonio, LeBron má další rekord. Hammonová se stala první trenérkou v historii NBA

Číst článek

Satoranský scházel Chicagu už v úvodním utkání sezony proti Atlantě. Kvůli kontaktu s nakaženým spoluhráčem musel do karantény a zmeškal tři ze čtyř přípravných duelů, po nucené pauze ho pak kouč Billy Donovan v prvním zápasu NBA ještě kvůli výpadku nezařadil do sestavy.

Druhé vítězství v ročníku vybojovali Bulls ve washingtonské hale Capital One Arena po vyrovnaném průběhu. Ve vedení se týmy vystřídaly šestnáctkrát, hosté měli nejvyšší náskok ve třetí čtvrtině, a to o 11 bodů.

Necelých pět minut před koncem sice Wizards po delší době nepříznivý vývoj otočili, ale i díky trestným hodům jim basketbalisté Chicaga odepřeli první výhru v sezoně.

„Naše obrana nebyla moc dobrá. Až moc jsme třeba faulovali,“ nelíbilo se kouči Bulls Donovanovi. „Jejich rychlost a tempo hry bylo mnohem větší než naše a to je věc, kterou musíme změnit.“

Satoranský pomohl Chicagu k první výhře v sezoně, na palubovce Washingtonu nastřílel 10 bodů

Číst článek

Otto Porter Jr., který nastoupil v základní sestavě místo Fina Markkanena, se blýskl 28 body a 12 doskoky a byl nejlepším ze sedmi dvouciferných střelců v dresu Bulls. Zach LaVine přidal 22 bodů. Po 16 bodech dali Wendell Carter a ústřední rozehrávač Coby White, který ještě desetkrát asistoval.

Washingtonu nebylo nic platné, že předsezonní posila Russell Westbrook zaznamenal čtvrtý triple double v řadě, když se jeho statistiky zastavily na 22 bodech, 10 doskocích a 11 asistencích. Bradley Beal se postaral o 28 bodů, stejně jako pivot Thomas Bryant.

Nejlepším střelcem čtvrtečních zápasů se stal houstonský James Harden, který podpořil vítězství 122:119 nad Sacramentem 33 body. John Wall v prvním soutěžním duelu téměř po dvou letech zaznamenal 22 bodů a devět asistencí.

New York podlehl Torontu 83:100 i proto, že poprvé v historii ani jeden z hráčů základní sestavy neproměnil v utkání trojku, a to jich dohromady vyslali na koš 23.

NBA:
Houston - Sacramento 122:119, Indiana - Cleveland 119:99, Oklahoma City - New Orleans 80:113, Orlando - Philadelphia 92:116, Toronto - New York 100:83, Utah - Phoenix 95:106, Washington - Chicago 130:133.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme