Nepomohlo ani 11 bodů Satoranského, Washington prohrál v NBA čtvrtý z posledních pěti zápasů

Basketbalisté Washingtonu prohráli v pondělním domácím utkání NBA bodovou přestřelku v divizním derby s Atlantou 129:137. Český reprezentant Tomáš Satoranský jako člen základní sestavy zapsal za 29 minut hry 11 bodů, devět asistencí a sedm doskoků, čtyři jeho spoluhráči nastříleli dvacet a více bodů, přesto Wizards neuspěli ve čtvrtém z pěti posledních zápasů.

Tento článek je více než rok starý.

Washington Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský (v červeném).

Tomáš Satoranský (v červeném). | Foto: Al Drago | Zdroj: ČTK/AP

Domácí nabrali v první čtvrtině patnáctibodové manko a nedařila se jim tříbodová střelba. Prvních deset pokusů netrefili a jejich marné dobývání koše zpoza oblouku ukončil až Satoranský ve třetí minutě druhé čtvrtiny v momentě, kdy rozdíl ve skóre dosáhl v zápase maxima 19 bodů (25:44). Do konce zápasu Wizards přidali ještě jedenáct trojek, hosté jich celkem nastříleli 20 a na vítězství se podílelo devět hráčů dvojciferným bodovým příspěvkem.

Satoranský zaujal smeči, ale Wizards podruhé Milwaukee nezaskočili

Číst článek

Hawks, kteří se krčí na dně Jihovýchodní divize, zakončili čtvrtou výhrou sedmizápasové putování po palubovkách soupeřů. „Nikdy jsme venku nehráli dva týdny. Každý už je unavený, přesto jsme našli způsob, jak to dobře uzavřít,“ konstatoval veterán Vince Carter. Dvaačtyřicetiletý hráč dal z pozice náhradníka 16 bodů včetně čtyř trojek za necelých 16 minut ve druhém poločase.

Střeleckým lídrem hostů byl s 21 body Taurean Prince, v týmu Wizards byli přitom tři hráči s lepším výkonem - Bradley Beal (27) Jeff Green (26), Trevor Ariza (25).

Další monstrózní výkon Jamese Hardena dovedl Houston k očekávané výhře 118:110 v hale slabého Phoenixu. Hvězdný špílmachr dal 44 bodů, odehrál dvacátý čtyřicetibodový zápas v sezoně a sérii alespoň třicetibodových výkonů protáhl o 27. utkání. Suns prohráli pojedenácté v řadě a beznadějně uzavírají pořadí Západní konference.

Tým z opačného konce tabulky Denver po sérii šesti výher prohrál v Detroitu 103:129 a přenechal samostatné vedení obhájcům titulu Golden State. Hlavní postavou domácích Pistons byl Andre Drummond s 27 body a 12 doskoky.

Lídři Východní konference z Milwauke naopak nezaváhali a pod vedením Janise Adetokunba zvítězili na palubovce Brooklynu 113:94. Řecký křídelní hráč zaznamenal 30 bodů a 15 doskoků, jediná asistence jej dělila od zisku triple doublu. Bucks zakončili vítězně pětizápasovou šňůru na palubovkách soupeřů, ve které prohráli jen v úvodu s Oklahomou.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme