Satoranského 8 bodů Washingtonu nestačilo, do play-off mají zase o výhru dál

Basketbalisté Washingtonu prohráli v NBA doma s Utahem 95:116. Hosté po celé utkání dominovali a od třetí čtvrtiny nebylo o vítězi pochyb. Český reprezentant Tomáš Satoranský v dresu Wizards odehrál 29 minut a zaznamenal osm bodů, dva doskoky a šest asistencí. Osm bodů dal v pondělí také Němec Dirk Nowitzki, který se stal šestým nejlepším střelcem v historii NBA, když předstihl legendárního Wilta Chamberlaina.

Tento článek je více než rok starý.

Washington Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Washingtonský Tomáš Satoranský v souboji

Tomáš Satoranský | Foto: Duane Burleson | Zdroj: AP

Utah přijel s cílem zastavit Bradleyho Beala a to se povedlo. Hvězdný hráč Washingtonu zaznamenala jen 15 bodů a dvě asistence, což byl jeho třetí nejhorší výkon v sezoně. Hosté navíc předváděli velmi kolektivní basketbal, když 35 ze 49 košů dali po asistencích.

USA, Turecko a Japonsko. Čeští basketbalisté mají na mistrovství světa extrémně těžkou skupinu

Číst článek

„Bránit hráče, jako je Beal, nezvládne jen jeden hráč. Dnes jsme si vedli dobře jako tým a vyšlo nám to,“ těšilo trenéra Jazz Quina Snydera. „Odvedli dobrou práci na Bealovi. Přebírali ho. V obraně jsou opravdu dobří,“ ocenil jeho protějšek Scott Brooks. „Nemohu dávat 40 bodů každý zápas. Nejsem Superman,“ uvedl Beal.

Porážka je pro Wizards o to mrzutější, že Miami zvítězilo 116:107 nad Oklahomou a na osmém místě Východní konference už má na Washington náskok čtyř výher. Goran Dragič k úspěchu Miami přispěl 26 body a 11 asistencemi. Dwyane Wade přidal 25 bodů. Za Oklahomu, která hrála bez Russella Westbrooka, dal 27 bodů Paul George.

Denver už si zajistil postup do play off, v kterém se objeví po šesti letech. Výhra 114:105 v Bostonu mu dala jistotu 13 zápasů před koncem základní části. Je to skvělý pocit. Čtyři roky jsme makali, abychom se tohoto momentu dočkali, řekl trenér Michael Malone.

Nuggets byli naposledy v play off v sezoně 2012/13, nyní ale drží druhou příčku na Západě se shodnou bilancí jako první Golden State. Obhájce titulu prohrál 105:111 se San Antoniem. Spurs zvítězili podeváté za sebou.

Nowitzki předstihl Chamberlaina

Šňůru šesti porážek utnulo New Orleans, které zvítězilo v Dallasu 129:125 po prodloužení. Pokazilo tak velký večer domácí hvězdě Nowitzkému. Německý veterán se v utkání dostal na šesté místo historických střeleckých tabulek NBA před Chamberlaina, za 21 sezon nasbíral 31.424 bodů. Lépe jsou na tom jen Michael Jordan, LeBron James, Kobe Bryant, Karl Malone a Kareem Abdul-Jabbar.

Dallas mohl rozhodnout v normální hrací době, ale vteřinu před koncem proměnil Luka Dončič jen jeden trestný hod a pouze vyrovnal. V prodloužení už ale Pelicans dominovali, vytvořili si sedmibodové vedení a dovedli zápas k výhře.

Elfrid Payton se na tom podílel triple doublem za 19 bodů, 11 asistencí a 10 doskoků. Triple double měl i Dončič za 29 bodů, 13 doskoků a 10 asistencí. K Paytonovi se ale přidal Julius Randle, který nastřílel 30 bodů.

NBA:
Washington - Utah 95:116 (za domácí Satoranský 8 bodů, 6 asistencí, 2 doskoky), Boston - Denver 105:114, Cleveland - Detroit 126:119, Dallas - New Orleans 125:129 po prodl., Oklahoma City - Miami 107:116, Phoenix - Chicago 101:116, Portland - Indiana 106:98, San Antonio - Golden State 111:105, Toronto - New York 128:92.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme