Washington prohrál s nejslabším celkem NBA o tři body. Satoranský se trefil jen dvakrát

Basketbalisté Washingtonu podlehli v NBA na palubovce nejhoršího týmu soutěže Clevelandu 113:116 a prohráli podruhé za sebou. Tomáš Satoranský byl s 31 odehranými minutami druhým nejvytíženějším hráčem hostů, proměnil ale jen dvě střely z osmi a připsal si pět bodů, tři doskoky a sedm asistencí.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský skóruje v zápase s Clevelandem

Tomáš Satoranský skóruje v zápase s Clevelandem | Foto: Tony Dejak | Zdroj: ČTK/AP

Základní sestava Wizards se Satoranským nechala soupeře odskočit, až náhradníci v poslední části mazali náskok Clevelandu a sahali po prodloužení. Jenže loňský finalista nápor hostů přečkal a opustil poslední místo. Klubu z hlavního města se zase o něco vzdálil postup do play-off, na Charlotte i Miami ztrácí tři vítězství.

Satoranský těsně nezískal další triple double, jeho 21 bodů Wizards v San Antoniu nestačilo

Číst článek

„Asi jsme si mysleli, že jsou v Clevelandu špatní, ale oni nám dali zase přes ústa, stejně jako posledně,“ uznal nejlepší střelec hostů Bradley Beal, autor 31 bodů. „V téhle soutěži se nesmíte nad nikoho povyšovat a podceňovat ho,“ dodal.

Po třech čtvrtinách Wizards prohrávali o 19 bodů a prostor pak dostali hráči z lavičky. Cavs jim odskočili až na 25 bodů a ještě 42 sekund před koncem vedli o dvanáct. Jenže Jordan McRae pak proti svému bývalému týmu dal dvě rychlé trojky, domácí nevyužili další trestné hody a po McRaeových šestkách 18 sekund před koncem už činil rozdíl ve skóre pouhé tři body.

Domácí Cedi Osman pak opět netrefil ani jednu šestku a Wizards tak měli možnost vybojovat prodloužení. Nicméně turecký křídelník předchozí zaváhání napravil a zablokoval Brownovu trojku. Cavs vyhráli dvě utkání za sebou teprve podruhé v sezoně a před svými fanoušky ukončili devítizápasové čekání na vítězství.

„Hráči z lavičky si zasloužili, aby se pokusili ten obrat dotáhnout. Měli právo, když takhle snížili, aby se pokusili o prodloužení,“ vysvětlil kouč Washingtonu Scott Brooks, proč nevrátil na palubovku nikoho ze základní pětky.

Houston podlehl New Orleans 116:121, nepomohlo mu ani 37 bodů a 11 doskoků nejlepšího střelce ročníku Jamese Hardena. Janis Adetokunbo útočil na triple double, při výhře Milwaukee v Detroitu měl na kontě 21 bodů, osm doskoků a 11 asistencí. San Antonio zdolalo Phoenix 126:124 díky střele Rudyho Gaye v poslední vteřině.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme