Washington prohrál ve Philadelphii, Satoranský dal tentokrát jen sedm bodů

Basketbalisté Washingtonu v NBA nenavázali na vítězství v Oklahomě a prohráli 115:132 ve Philadelphii. Český reprezentant Tomáš Satoranský se tentokrát tolik neprosadil a za 24 minut nasbíral sedm bodů, dva doskoky a čtyři asistence.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bena Simmonse v dresu Philadephie marně stíhají tři hráči Washingtonu, včetně Tomáše Satoranského

Bena Simmonse v dresu Philadephie marně stíhají tři hráči Washingtonu, včetně Tomáše Satoranského | Foto: Matt Slocum | Zdroj: ČTK/AP

Satoranský začal dobře a v úvodních třech minutách zápasu pomohl trojkou a dvěma asistencemi k vedení 14:4. Pak si český rozehrávač připsal druhý faul, šel ze hry a Philadelphia převzala otěže utkání. Zatímco Satoranský odcházel za vedení o šest bodů, vrátil se při ztrátě o jedenáct.

Do poločasu sice přidal své dva zbylé koše, ale ani on tým neprobral a domácí utekli ještě ve druhé čtvrtině na rozdíl 26 bodů. Trenér Scott Brooks pak už šetřil opory na domácí odvetu, která je na programu dnes.

Basketbalisté Washingtonu porazili Oklahomu 116:98. Satoranský přispěl patnácti body

Číst článek

„Hodně jsme ztráceli míč a oni nás za to vždy potrestali,“ řekl Bradley Beal, který se sám dopustil pěti ztrát. „Nemůže se stávat, že prohrajeme čtvrtinu o 20 bodů. Musíme hrát mnohem lépe včetně mě a být víc agresivní. Dnes to nebylo dobré, ale hned nás čeká odveta, což pro nás bude dobrý test,“ dodal.

Nejlepším střelcem utkání byl překvapivě domácí nováček ligy Landry Shamet, který si 29 body díky osmi trojkám vytvořil nové osobní maximum. Joel Embiid a Jimmy Butler přidali po 20 bodech. Za Wizards dal 28 bodů Bradley Beal.

Nejlepší tým Západní konference Denver dovedl k výhře 103:99 nad Miami srbský pivot Nikola Jokič, který posbíral 29 bodů, 11 doskoků a 10 asistencí a zaznamenal čtvrtý triple double v sezoně. Dal i vítězný koš dvě a půl sekundy před koncem zápasu.

Denver drží těsné vedení před obhájci titulu Golden State Warriors, kteří doma přehráli New York 122:95 zejména zásluhou 43 bodů Klaye Thompsona.

Toronto porazilo Atlantu

Na Východě udrželo první místo Toronto výhrou 104:101 nad Atlantou. Ta nad favoritem 20 sekund před koncem vedla, pak ale Serge Ibaka smečí poslal Raptory do vedení a po nepřesné střele nováčka Atlanty Trae Younga zpečetil výhru OG Anunoby. Toronto táhl 31 body Kewhi Leonard, který přidal i šest asistencí a šest zisků včetně klíčového v poslední minutě.

Oklahoma prohrála doma podruhé za sebou. Tentokrát nestačila na Minnesotu 117:119, poté co v posledních vteřinách neproměnila hned tři střelecké pokusy. Paul George dal 27 bodů, Russell Westbrook měl 25 bodů a 16 asistencí. Timberwolves při absenci Derricka Rose táhl autor 40 bodů Andrew Wiggins. Byl to pro něj nejlepší střelecký výkon za poslední rok.

Phoenix utnul sérii šesti porážek výhrou 115:111 nad Sacramentem po obratu v posledních 44 sekundách, o který se postaral Kelly Oubre. Nejlepší střelec zápasu s 26 body dal za stavu 110:111 čtyři body po sobě.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme