Satoranský a spol. přišli v NBA o prezidenta klubu, Grunfeld končí kvůli špatným výsledkům

Basketbalisté Washingtonu Wizards, za které hraje i český reprezentant Tomáš Satoranský, neprožívají v NBA povedenou sezonu. Neúspěch týmu z hlavního města Spojených států navíc stál místo dlouholetého prezidenta Ernieho Grunfelda. Wizards opouští po šestnácti letech.

Tento článek je více než rok starý.

Washington Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bradley Beal střílí na koš v zápase s Phoenixem Suns

Bradley Beal střílí na koš v zápase s Phoenixem Suns | Foto: Nick Wass | Zdroj: ČTK/AP

Jedním z důvodů, proč Grunfeld na své pozici po tolika letech skončil, může být i úspěch hokejistů Washingtonu Capitals, kteří v loňské sezoně získali poprvé v historii organizace Stanley Cup. Oba kluby totiž vlastní podnikatel Ted Leonsis. Ten chtěl proto letos po basketbalistech podobný úspěch. Před začátkem sezony o tom na videokonferenci s novináři mluvil rozehrávač Wizards Tomáš Satoranský.

Přehrát

00:00 / 00:00

Satoranský a spol. přišli v NBA o prezidenta klubu, Grunfeld končí kvůli špatným výsledkům

Basketbalisté Washingtonu ale šanci dostat se do play-off ztratili několik zápasů před koncem základní části a Ted Leonsis z toho vyvodil důsledky.

„Nejdůležitější je dostat se do play-off. U Capitals si loni lidé nemysleli, že je čeká významný rok. Ale když se dostanete do play-off, může se stát cokoliv,“ prohlásil americký podnikatel.

Poprvé po 51 letech. Westbrook zaznamenal v NBA jedinečný triple double

Číst článek

Ten se teď chce více zapojit do běžného chodu Wizards. Zároveň věří, že nového prezidenta najde rychle.

„Nemyslím si, že budeme mít problém s tím najít nového prezidenta. Kdo by nechtěl pracovat tady ve Washingtonu D.C., v moderních prostorách, skvělé aréně a v organizaci, která ukazuje, že při cestě k úspěchu ochotná hodně investovat,“ řekl Leonsis.

Ať už se prezidentem basketbalového klubu z Washingtonu stane kdokoliv, může už teď počítat s tím, že na něj Leonsis bude klást vysoké nároky. Hokejisté Capitals si totiž v NHL s předstihem zajistili postup do playoff a ve vyřazovacích bojích budou patřit k favoritům.

David Prouza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme