Satoranský se vrátil do základní sestavy, jeho Washington ale v NBA opět prohrál

Basketbalisté Washingtonu v NBA opět prohráli, a to doma 92:101 s Chicagem. Příliš se nevedlo ani Tomáši Satoranskému, který se vrátil do základní sestavy, ale trápil se střelecky a za 38 minut nasbíral devět bodů, čtyři doskoky, tři asistence, dva zisky a blok.

Tento článek je více než rok starý.

Washington Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský nastoupil podruhé za sebou v základní pětce Wizards

Tomáš Satoranský v dresu Washingtonu. | Foto: Amber Searls-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Wizards nastoupili v hodně okleštěné sestavě, neboť jim chyběli John Wall, Dwight Howard, Otto Porter a Markieff Morris. Satoranský tak podeváté v sezoně nastoupil od začátku. První čtvrtina mu ale moc nevyšla a špatně střílel. Ve třetí čtvrtině pak při snaze o efektní smeč poslal míč jen do obroučky. Nakonec se ale přeci jen chytnul a z 11 střel vytěžil devět bodů.

Střelecky se ale dařilo jen Bradleymu Bealovi, který dal 34 bodů. Ani on však nezabránil tomu, aby Chicago šlo ve třetí čtvrtině do vedení, které dotáhlo až ke své desáté výhře v sezoně a třetí z posledních čtyř zápasů. Naopak Wizards prohráli popáté z posledních šesti duelů.

Sportovcem roku je podle amerických novinářů basketbalista LeBron James, vyhrál již potřetí

Číst článek

„I přes absence jsme měli tento zápas vyhrát. Nezáleží na tom, kolik hráčů nám chybělo. Pořád nás tu bylo dostatek, abychom vyhráli,“ prohlásil Beal.

Los Angeles Lakers bez zraněných LeBrona Jamese, Rajona Ronda a JaVale McGeeho prohráli městské derby s Clippers 107:118 a po třetí prohře z posledních čtyř zápasů klesli na sedmé místo Západní konference. Hrdinou zápasu byl Lou Williams, který si 36 body vylepšil sezonní maximum. Clippers rozhodli na přelomu třetí a čtvrté čtvrtiny šňůrou 22:0, jež jim přinesla patnáctibodové vedení, které už nepustili.

Hvězdou večera byl Anthony Davis, jenž dovedl New Orleans k výhře 114:112 nad Dallasem 48 body a 17 doskoky. Trefil i rozhodující střelu s faulem 44 sekund před koncem. Dallas nezachránil ani nový osobní rekord v NBA nováčka Luky Dončiče, který dal 34 bodů, poté co trefil sedm z deseti trojek. V poslední minutě ale zbytečně ztratil míč a nechal se zblokovat.

Toronto přišlo o pozici nejlepšího týmu soutěže po překvapivě jasné porážce 87:116 v Orlandu, které předchozí čtyři zápasy prohrálo. Blýskl se černohorský pivot Nikola Vučevič s 30 body a 20 doskoky. Toronto tak kleslo za Milwaukee.

Minnesota nezvládla zápas s Atlantou, když nejprve v posledních 21 sekundách normální hrací doby neudržela vedení o čtyři body a následně prohrála v prodloužení 120:123. Čtyři sekundy před koncem nastavení neproměnil Andrew Wiggins trestný hod, kterým mohl srovnat. Nepomohlo ani 31 bodů a 19 doskoků Karla-Anthonyho Townse.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme