Basketbalisté Denveru zvládli v NBA šlágr Západní konference, Los Angeles Clippers porazili 114:104

Basketbalisté Denveru zvládli v NBA souboj předních týmů Západní konference a vrátili se na druhou příčku. Nuggets totiž před svými fanoušky zdolali 114:104 Los Angeles Clippers, kteří se propadli v tabulce na páté místo. Domácí táhl pivot Nikola Jokić s 20 body, 15 doskoky a šesti asistencemi. Hostům nebylo nic platných 30 bodů Kawhiho Leonarda.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Denveru Mason Plumlee (24), Monte Morris (11), Jamal Murray (27), Torrey Craig (3) a Michael Porter (1) během utkání proti Clippers.

Hráči Denveru Mason Plumlee (24), Monte Morris (11), Jamal Murray (27), Torrey Craig (3) a Michael Porter (1) během utkání proti Clippers. | Foto: Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Clippers prohrávali v hale Pepsi Center ve druhém poločase až o 20 bodů. Necelou minutu a půl před koncem se ale přiblížili na šest bodů. Následně se vyfauloval rozehrávač a obranný specialista Patrick Beverley, což se nelíbilo kouči Docu Riversovi. Proto se pustil do debaty s rozhodčím a ten ho po dvou technických chybách vyloučil.

Chicago poprvé po šesti porážkách v NBA vyhrálo, Satoranský k tomu dopomohl desíti body

Číst článek

„Trenéři mohou ztratit svůj vnitřní klid, stejně jako rozhodčí. Není debat o tom, že nebyl důvod, abych byl vyloučen,“ řekl Rivers. Hráči Denveru všechny čtyři trestné hody proměnili a necelých 24 hodin po domácí porážce s Clevelandem získali 27. vítězství v sezoně.

Sedm z deseti hráčů Denveru dosáhlo na dvouciferný bodový zisk, v dresu hostů se o většinu bodů postaralo při absenci zraněného Paula George tradiční trio. Leonardovi sekundoval Lou Williams s 26 body a Montrezl Harrell s 25. Nikdo další se už přes deset bodů nedostal.

San Antonio smazalo v Torontu osmnáctibodovou ztrátu a zdolalo obhájce titulu 105:104. DeMar DeRozan se při návratu do Air Canada Center blýskl 25 body. Spurs vedl s 21 body a 14 doskoky Serge Ibaka.

Kyrie Irving se vrátil po zranění ramena a dvou měsících do sestavy Brooklynu a 21 body přispěl k výhře nad Atlantou 108:86. Proměnil deset z 11 pokusů. Deváté vítězství v řadě slaví Utah po triumfu 127:116 na palubovce Washingtonu, naopak sérii porážek o osmý zápas prodloužil nejlepší tým uplynulých let z Golden State. Warriors, kteří předchozích pět sezon byli vždy ve finále a slavili tři tituly, prohráli o 20 bodů v Memphisu.

NBA:
Brooklyn - Atlanta 108:86, Denver - LA Clippers 114:104, Memphis - Golden State 122:102, New York - Miami 124:121, Phoenix - Charlotte 100:92, Toronto - San Antonio 104:105, Washington - Utah 116:127.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme