New Orleans získalo třetí výhru v sezoně, Satoranský si proti Clippers zahrál poprvé v základu

Český basketbalista Tomáš Satoranský poprvé v této sezoně nastoupil v základní sestavě New Orleans a pomohl Pelikánům k výhře 94:81 nad Los Angeles Clippers. Pro New Orleans to byla teprve třetí výhra v sezoně. Satoranský za 25 minut stihl zaznamenat čtyři body, pět doskoků a dvě asistence.

Tento článek je více než rok starý.

Los Angeles Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský z New Orleans a Amir Coffey z LA Clippers

Tomáš Satoranský z New Orleans a Amir Coffey z LA Clippers | Foto: Stephen Lew | Zdroj: Reuters

Od letního příchodu do New Orleans byl Satoranský jen na lavičce a v úvodu sezony dokonce několikrát nezasáhl do hry.

Curry v NBA opět kraloval, Clevelandu nasázel devět trojek a pomohl Golden State k další výhře

Číst článek

Postupně si ale získával důvěru trenéra Willieho Greena, a když dnes nemohl zasáhnout do hry Devonte Graham, ukázal kouč právě na českého rozehrávače. Satoranský šanci využil, dobře bránil a pomáhal vyniknout spoluhráčům.

Clippers se v první půli ujali vedení až o 18 bodů, ale Pelikáni se na začátku druhé půle nadechli k obratu, ke kterému pomáhal i Satoranský. Ten střídal už za vedení 63:61. Na poslední tři minuty pak šel Satoranský pomoci uhájit dvouciferné vedení a Clippers už neskórovali.

„Dnes jsme ukázali, že dospíváme a zlepšujeme se. Byl to pro nás opravdu důležitý zápas a jsem na kluky pyšný. Zároveň ale tato výhra nic neznamená, pokud na to nenavážeme a nebudeme se nadále zlepšovat,“ řekl Josh Hart, který přispěl k výhře 19 body. Nejlepším střelcem Pelikánů byl Jonas Valančiunas s 26 body a 13 doskoky.

Sestřih zápasu New Orleans Pelicans - Los Angeles Clippers

Nejlepší týmy nezaváhaly

Kvůli menším zdravotním potížím odpočívali dva nejlepší střelci soutěže Stephen Curry z Golden State a Kevin Durant z Brooklynu. Jejich týmy si však bez nich poradily i když až v koncovkách zápasů.

Lídři soutěže Golden State Warriors vyhráli 105:102 v Detroitu, také Brooklyn vyhrál 115:113 nad Orlandem a dostal se do vedení ve Východní konferenci.

Golden State vedli nad Detroitem po většinu zápasu až o 16 bodů, ale Pistons v závěru snižovali až na tři body a minuli i dvě závěrečné střely na vyrovnání. Warriors totiž v posledních třech minutách dali jediný bod. Na výhru jim to však stačilo. Hlavní podíl na ní měl s 32 body Jordan Poole. Andrew Wiggins přidal 27 bodů.

Jordan Poole proti Detroitu

Brooklyn se na výhru bez Duranta nadřel ještě více, jelikož v první půli prohrával s Orlandem už o 19 bodů. Na začátku druhé půle ale skóre rychle otočil a udržoval si mírné vedení, které Nets v koncovce udrželi díky zkušenostem LaMarcuse Aldridge a Jamese Hardena, který nasbíral 36 bodů, 10 doskoků a 8 asistencí. Aldridge dal 11 ze svých 15 bodů v posledních osmi minutách.

Výsledky NBA

Boston - LA Lakers 130:108, Brooklyn - Orlando 115:113, Charlotte - Indiana 121:118, Denver - Chicago 108:114, Detroit - Golden State 102:105, Milwaukee - Oklahoma City 96:89, New Orleans - LA Clippers 94:81 (za domácí Satoranský 4 body, 5 doskoků, 2 asistence), Phoenix - Dallas 112:104, Sacramento - Toronto 89:108.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme