Patnáctý titul v řadě. Dominanci basketbalistů Nymburka nezastavila ani Opava

Basketbalisté Nymburka slaví 15. domácí titul v řadě. Středočeši vyhráli druhé finálové utkání na palubovce Opavy 114:73 a celkově 2:0 na zápasy.

Opava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalisté Nymburka vyhráli už 15. titul v řadě

Basketbalisté Nymburka vyhráli už 15. titul v řadě | Foto: Petr Sznapka | Zdroj: ČTK

V protažení titulové série už na 15 let nezabránili basketbalistům Nymburka ani hráči Opavy, ani zaplněná hala, ve které domácí žlutý tým povzbuzovaly tři tisícovky diváků.

Satoranský bude trénovat i během volna, o reprezentaci se teprve rozhodne

Číst článek

Vyrovnaný stav vydržel pouze dvě minuty, pak začal řádit kapitán kosovské reprezentace ve službách Nymburka Dardan Beriša, favorité od stavu 5:5 ještě během první čtvrtiny odskočili na 14bodový rozdíl, ve druhé desetiminutovce byl rozdíl až třicetibodový. Až v závěru poločasu domácí sedmi body v řadě snížili na 40:61.

I tak ale Nymburk neohroženě kráčel k titulu. Obrovský rozdíl mezi oběma týmy byl v úspěšnosti střelby, hosté trefili dvě třetiny pokusů, Opava se nedostala ani nad čtyřicet procent.

Poslední minuty zápasu už si Nymburk hlídal a i když se Beriša vyfauloval, náskok neklesl klesl pod třicet bodů. Oba týmy bavily sebe i diváky tříbodovými pokusy. Patnáctý titul v řadě slaví favorizovaní Středočeši výsledkem 114:73 a vítězstvím 2:0 na zápasy.  

Spokojení ale byli i fanoušci Opavy, kteří se do finále dostali poprvé od roku 2003, halou i přes finálovou porážku proudila mexická vlna.

Finále play off basketbalové ligy mužů - 2. zápas:

Opava - Nymburk 73:114 (20:34, 40:61, 56:89)

Nejvíce bodů: Bujnoch 13, Klečka a Gniadek po 11, Dragoun, Kvapil, Jurečka po 7 - Kříž 17, Hruban 16, Berisha 15, Pumprla a Barac po 14, Peterka 12. Konečný stav série: 0:2.

Nejužitečnější hráč finále: Martin Kříž (Nymburk).

Konečné pořadí: 1. Nymburk, 2. Opava, 3. Pardubice, 4. Svitavy, 5. Děčín, 6. Olomoucko, 7. Ústí nad Labem, 8. Kolín, 9. USK Praha, 10. Brno, 11. Ostrava, 12. Jindřichův Hradec.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme