Po pěti letech návrat do basketbalové ligy. Kouč Scalabroni v Pardubicích vystřídá Sanderse

Americký trenér Kenneth Scalabroni se po pěti letech vrací do české basketbalové ligy NBL. Bývalý kouč USK Praha povede Pardubice. Vystřídá krajana Levella Sanderse a Tomáše Bartoška, kteří na lavičce východočeského celku strávili tři a půl sezony.

Tento článek je více než rok starý.

Pardubice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americký trenér Kenneth Scalabroni

Americký trenér Kenneth Scalabroni | Foto: Michal Beránek / CNC | Zdroj: Fotobanka Profimedia

„S Kennethem Scalabronim přichází do našeho klubu jasná vize a dlouholetá zkušenost z mnoha zemí. Všichni v klubu se těšíme na jeho energii. Dohodli jsme se na dvouleté smlouvě s roční opcí ze strany klubu,“ uvedl generální manažer Martin Marek na klubovém webu. 

Scalabroni trénoval ve Finsku, Německu a Švýcarsku. Během působení v USK vedl i Tomáše Satoranského, momentálně jediného Čecha v NBA, a v roce 2001 získal ocenění pro Trenéra roku. V současnosti je také trenérem ženské reprezentace do 20 let. 

Pardubice skončily v lize na pátém místě poté, co vypadly ve čtvrtfinále s Olomouckem po prohře 0:4 na zápasy. Nezopakovaly tak bronzové příčky z předchozích tří sezon. Na podzim hrály Evropský pohár FIBA, v němž prohrály všech šest zápasů ve skupině.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme