Bronzový olympijský medailista a 850 zápasů v NBA. Stoudemire byl hvězdou Hapoelu proti Nymburku

V basketbalové NBA odehrál téměř 850 zápasů a doma má bronzovou olympijskou medaili. Šestatřicetiletý Američan Amare Stoudemire přispěl v Praze k výhře Hapoelu Jeruzalém v Lize mistrů nad Nymburkem. Že je zřejmě tou největší basketbalovou hvězdou, která se kdy proháněla po českých palubovkách, ale on sám netušil.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Amare Stoudemire při zápase proti Nymburku v Lize mistrů

Amare Stoudemire při zápase proti Nymburku v Lize mistrů | Foto: Roman Vondrouš | Zdroj: ČTK

„Nevěděl jsem to, ale musím říct, že fanoušci vytvořili úžasnou atmosféru, byli skvělí. Praha je krásné město, byli jsme se před zápasem projít po Staroměstském náměstí a něco nakoupili. V Praze je spousta památek a já si to tu moc užil,“ řekl po zápase Amare Stoudemire.

Basketbalisté Nymburku doma nestačili na Hapoel Jeruzalém a definitivně přišli o šanci na play-off

Číst článek

Úterní večer na Královce patřil jednoznačně jemu. Na hlavě dredy stáhnuté do culíku, na očích ochranné brýle kvůli letitému zranění oka a dres s charakteristickým číslem 1.

Stoudemire byl na palubovce nepřehlédnutelný, a to nejen svým zevnějškem. K 19 bodům přidal sedm doskoků a předvedl tak svůj druhý nejlepší výkon v sezoně.

„Je to super zážitek, protože od něj se dá učit spoustu věcí," řekl sice po zápase po zápase nymburský pivot Martin Peterka. Pak ale dodal: „Takhle se na to nedá dívat, pak se k tomu přistoupí s respektem, což jsme nechtěli. Ale i tak se to stalo.“

Focení s fanoušky

Stoudemire se už před utkáním fotil s fanoušky a po závěrečné siréně se pak především malým příznivcům dlouhé minuty trpělivě podepisoval.

Chování hodné profesionála předváděl hvězdný Američan i během zápasu, což potvrzují slova kapitána Nymburku Pavla Pumprly, který se Stoudemirem svedl pod košem několik důrazných soubojů.

„Trochu mě potěšilo, že už chytal nervy z toho, že jsem na něj hrál trochu tvrději, ale pak mi to nevím, jestli chtěně nebo nechtěně, pěknou ranou pod košem vrátil. Byl ale férový. Pak přišel a omlouval se. Nebyl to zákrok, který by v tu chvíli chtěl udělat,“ dodává Pumprla.

Zážitek ze setkání s legendárním basketbalistou ale z hlediska Středočechů přebilo zklamání z deváté porážky v sezoně, která navíc znamenala konec nadějí na postup do play-off Ligy mistrů.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme