Basketbalisté Nymburka vykročili do play-off Ligy mistrů vítězně, tureckého soupeře porazili o 22 bodů

Basketbalisté Nymburka v úvodním domácím osmifinále Ligy mistrů porazili 92:70 Bandirmu. Domácí v pražské hale Královka potvrdili roli nejlepšího týmu základní části a oslabenému soupeři nedali šanci. Druhý zápas série hrané na dvě vítězství se v Turecku uskuteční za týden.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zleva Vojtěch Hruban z Nymburka a Furkan Haltari z Bandirmy

Zleva Vojtěch Hruban z Nymburka a Furkan Haltari z Bandirmy | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

Bandirma kvůli finančním problémům přišla před play-off o americké opory a Nymburk toho dokonale využil. Výběr trenéra Orena Amiela s výjimkou prvního koše celý zápas vedl, a když jeho náskok ve třetí čtvrtině narostl až na 29 bodů, závěrečné dějství už se pouze dohrávalo.

‚Podcenění se nebojím, pořád je to Liga mistrů.‘ Nymburk jde do vyřazovací fáze v roli favorita

Číst článek

Amiel tak mohl v poslední desetiminutovce šetřit klíčové hráče včetně Vojtěcha Hrubana, který byl s 19 body nejlepším střelcem. Dalších 18 bodů přidal Jaromír Bohačík a navíc bodovali i všichni ostatní domácí hráči. Středočeskému celku také pomohlo 14 úspěšných trojek.

Druhý zápas se uskuteční v Turecku příští týden v úterý a Nymburk čeká nepříjemné cestování, které zahrnuje i tříhodinovou cestu trajektem. Pokud by český mistr venku neuspěl, případné třetí utkání by se v hale Královka odehrálo 17. nebo 18. března.

V případě postupu Středočeši narazí na lepšího z dvojice AEK Atény - Bonn a i ve čtvrtfinále by měli výhodu domácího prostředí pro možný rozhodující zápas. V AEK působí bývalý hráč Nymburka Kendrick Ray a za české šampiony si zahrál i Eugene Lawrence z Bonnu.

Osmifinále basketbalové Ligy mistrů - první zápas:
Nymburk - Bandirma (Tur.) 92:70 (29:19, 56:40, 79:52)
Nejvíce bodů: Hruban 19, Bohačík 18, Dixon 12 - Hazer 17, Sengun 16, Oncel 15. Fauly: 19:11. Trestné hody: 11/8 - 15/5. Trojky: 14:7. Doskoky: 39:36.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme