Basketbalisté Nymburka slaví první výhru v Lize mistrů, turecký Bahcesehir udolali o tři body

Basketbalisté Nymburka vyhráli ve 3. kole Ligy mistrů doma nad Bahcesehirem 79:76 a na třetí pokus ve skupině D uspěli. Osmnáctinásobný český mistr tak pod novým koučem Ladislavem Sokolovským, který minulý týden po porážce na Slavii nahradil Lotyše Robertse Štelmaherse, i na mezinárodní scéně navázal na sobotní výhru v Hradci Králové. V dalším kole čeká Nymburk v úterý 29. listopadu odveta v Turecku.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalista Nymburka Martin Kříž

Basketbalista Nymburka Martin Kříž | Foto: Michal Krumphanzl | Zdroj: ČTK

Nejlepším střelcem vítězů byl se 16 body Nate Watson a double double za 11 bodů a 11 asistencí si připsal Marek Klassen. Za poražené dali po 17 bodech Jamar Smith a Jerry Boutsiele.

Doufejme, že už je to pryč, komentuje Palyza herní krizi Nymburka před dalším zápasem Ligy mistrů

Číst článek

Nymburk hned z první akce otevřel skóre zásluhou Watsona, ale turecký celek odpověděl trojkou Kartala Özmizraka a košem Muhammeda Baygüla a po úvodní přetahované unikl po třináctibodové šňůře až na 25:11.

Pomohl si k tomu padesátiprocentní střelbou za dva body a čtyřmi trojkami ze sedmi pokusů. Před koncem první čtvrtiny utnul nepříznivou šňůru Klassen.

Lukáš Palyza sice v úvodu druhé desetiminutovky snížil na 18:27, ale Yigit Arslan a Hadi Ozdemir se trefili také z dálky a náskok narostl na 15 bodů.

Nymburk však další pasáž ovládl 18:7, završil ji trojkou Martina Kříže a stáhl ztrátu na 36:40. Do pauzy nicméně Bahcesehir opět unikl na osm bodů.

Po přestávce hosté v náporu pokračovali a natáhli opět sérii na 11:0. Nymburk bojoval a po další podařené části hry (12:2) zkorigoval Rapolas Ivanauskas trojkou na 46:53. A na přelomu třetí a čtvrté čtvrtiny domácí otočili skóre jedenáctibodovou šňůrou.

Hosté ještě otočili na 63:61, jenže Nymburk zareagoval devíti body v řadě a unikl na 70:63. Klíčovou výhru už udržel.

Basketbalová Liga mistrů - 3. kolo:

Skupina D:

ERA Nymburk - Bahcesehir College 79:76 (13:25, 36:44, 52:59)
Nejvíce bodů: Watson 16, Ivanauskas 12, Klassen 11 - Boutsiele a J. Smith po 17, Arslan, Baygül a Brodzianský po 7. Fauly: 19:20. Trestné hody: 20/11 - 18/13. Trojky: 6:11. Doskoky: 40:43.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme