‚Nikdo tu nehraje rád.‘ Nymburští basketbalisté prohráli i druhý zápas v azylu na Královce

Základní skupiny Ligy mistrů basketbalistů jsou v polovině a Nymburk bude mít v té druhé co dělat, aby splnil cíl a prošel do play off. Čeští mnohonásobní šampioni ztratili v pražské hale Královka i druhý domácí zápas.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vojtěch Hruban se v hale Královka necítí jako doma

Vojtěch Hruban se v hale Královka necítí jako doma | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

Ani tradiční hudební doprovod členů nymburského fanklubu, kteří do Prahy přijeli vypraveným autobusem, jejich oblíbence k tolik potřebné výhře na Královce nedotlačil. Druhý zápas v hlavním města v této sezoně proti Bambergu byl sice vyrovnanější než ten úvodní proti aténskému AEK, ale po pokažené koncovce skončil opět porážkou.

Satoranský pomohl Washingtonu k výhře 13 body. ‚Je to zabiják,‘ chválí ho hvězda Wizards

Číst článek

„Není to pro nás úplně domácí prostředí, i když samozřejmě chápeme, že hala v Nymburce není vyhovující,“ přiznává nejzkušenější člen kádru Nymburka, šestatřicetiletý pivot Petr Benda.

Pražská hala Královka je o dost jiná než ta ve Sportovním centru na břehu Labe a nymburští basketbalisté by v ní potřebovali absolvovat více tréninků než dosavadní dva.

„Doma je doma. V Nymburce máme natrénováno, odehráli jsme tam několik sezon. Domácí hala se těžko nahrazuje, ale tady jsme hráli s výbornými týmy a neodehráli jsme tu ani jedno špatné utkání,“ říká křídelník Vojtěch Hruban.

Dalším argumentem pro Nymburk jsou specifika tamní haly. „Většina soupeřů hraje ve velkých halách a najednou přijedou to toho našeho krcálku. Sice přijde 800 lidí, ale řvou a povzbuzují. Tady si musí diváci trošku zvyknout,“ přemýšlí Petr Benda.

„Pokud se zeptáte všech, tak tu asi nikdo nehraje rád,“ dodává k hale Královka Vojtěch Hruban, který tady několikrát nastoupil už i za reprezentaci.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme