Basketbalisté Nymburka vyhráli v Lize mistrů čtvrtý z pěti zápasů. Z Ruska si vezou vítězství

Basketbalisté Nymburka v Lize mistrů zvládli zápas o druhé místo v tabulce skupiny C a v Nižním Novgorodu vyhráli 82:73. Středočeský celek zvítězil počtvrté z dosavadních pěti kol, jeho jedinou ztrátou je porážka s úřadujícími vicemistry z Tenerife.

Nižnij Novgorod Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalisté Nymburka v Lize mistrů

Basketbalisté Nymburka v Lize mistrů | Foto: David Šváb | Zdroj: ČTK

Nymburk i domácí vstoupili do zápasu se shodnou bilancí tři výhry a jedna porážka, kterou oběma dnešním soupeřům připravilo Tenerife. Středočeši s vítězem Ligy mistrů z roku 2017 v minulém kole prohráli 68:78, Nižnij Novgorod španělskému celku podlehl 67:81.

Basketbalisté Nymburka zvládli i třetí zápas v Lize mistrů, v Rize porazili místní VEF 91:72

Číst článek

„Dneska to je velká výhra, protože tady se nehraje lehce. Jsme také spokojení s výkonem, byl dokonce možná nejlepší, co jsme zatím v sezoně předvedli,“ řekl Jaromír Bohačík, který se na vítězství podílel 16 body. „Chtěli jsme zlepšit dojem po zápase s Tenerife a jsem rád, že jsme byli schopní zvednout prapor,“ dodal.

Úvod zápasu vyšel Nymburku skvěle a měl od začátku hru pod kontrolou. Díky přesné střelbě a převaze při doskocích se v prvním poločase dostal do vedení až o 19 bodů. Navázal tak na utkání s Bambergem, Gaziantepem a v Rize, ve kterých základ k vítězstvím položil výrazným náskokem po dvou čtvrtinách.

Stejné vedení Středočeši proti Bambergu a Gaziantepu promrhali a výpadku se nevyhnuli ani dnes. V závěrečném dějství se jim přestalo dařit střelecky a Nižnij Novgorod snížil až na sedm bodů. Víc už ale domácím Nymburk nedovolil a vyhrál venku i podruhé v tomto ročníku Ligy mistrů.

„V Lize mistrů nemůžeme čekat, že vyhrajeme v Rusku o čtyřicet bodů. Ale máme relativně mladý tým, a když vedeme, tak asi máme v hlavě ten polštář dvaceti bodů a nehrajeme tak agresivně. Zápas se místo toho snažíme kontrolovat, ale na takové úrovni se to otočí proti vám. Musíme na tom zapracovat,“ uvedl Bohačík.

Nejlepším střelcem vítězů byl Ivan Almeida s 19 body, ruský tým vedl autor 20 bodů Chavaughn Lewis.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme