Nymburk důležitý zápas v basketbalové Lize mistrů zvládl, řeckého soupeře deklasoval 96:69

Basketbalisté Nymburka ve třetím kole Ligy mistrů zvládli důležitý zápas s Keravnosem a kyperského soupeře doma deklasovali 96:69. Největší podíl na druhém vítězství středočeského celku v základní skupině měl s 21 body Retin Obasohan.

Nymburk Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zleva Vojtěch Hruban z Nymburka a Ahmaad Rorie a Andre Williamson z Keravnosu.

Zleva Vojtěch Hruban z Nymburka a Ahmaad Rorie a Andre Williamson z Keravnosu. | Foto: Michal Krumphanzl | Zdroj: ČTK

Nymburk k zápasu nastoupil čtyři dny poté, co v domácí lize šetřil některé opory a po porážce s USK přišel po více než dvou letech a 93 výhrách o rekordní sérii neporazitelnosti.

Basketbalisté Nymburka zvládli drama v prodloužení, v turecké Burse poprvé uspěli v Lize mistrů

Číst článek

Stejně jako v utkání v Praze i ve středu Středočechům chyběli zranění Petr Šafarčík s Jerrickem Hardingem, do sestavy se ale vrátil uzdravený Obasohan.

A právě belgický reprezentant měl velkou zásluhu na tom, že domácí vyhráli první poločas 59:38. Obasohan, který by měl v neděli v kvalifikaci mistrovství Evropy nastoupit proti českému výběru, si připsal 15 bodů. Nymburku se navíc dařilo střelecky a v úvodním dějství zaznamenali domácí celkem 13 trojek.

Třetí čtvrtinu sice Kypřané vyhráli 18:13, ale Nymburk drama nedovolil a nakonec Keravnos porazil rozdílem 27 bodů. Vedle Obasohana skórovali dvouciferně i Omar Prewitt (14), Hayden Dalton (16) a Vojtěch Hruban (16), který přidal i osm asistencí.

Nymburk v předchozích zápasech prohrál v Dijonu a po prodloužení zvítězil nad Tofasem Bursa. Keravnos, který do hlavní fáze postoupil z kvalifikace, naopak prohrál i potřetí. Další zápas Ligy mistrů čeká české šampiony 15. prosince na Kypru.

Basketbalová Liga mistrů - 3. kolo:

Skupina B:

ERA Nymburk - Keravnos 96:69 (33:21, 59:38, 72:56)
Nejvíce bodů: Obasohan 21, Dalton a Hruban po 16 - Rozzell 15, Williamson a Michail po 13. Fauly: 13:22. Trestné hody: 17/11 - 7/6. Trojky: 17:7. Doskoky: 40:35.

Bursa - Dijon 81:87 po prodl.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme