Basketbalový Nymburk se do Prahy stěhovat nehodlá. Bude tam ale muset hrát čím dál více zápasů

Jiří Podpěra šéfuje jedné z největších zbrojařských firem v zemi a třetím měsícem také nejúspěšnějšímu mužskému basketbalovému klubu v Česku. Nymburk chce pod svým vedením udržet v dominantním postavení a také ve Středočeském kraji, kam patří. Přesto budou nymburští basketbalisté muset odehrát už letos několik utkání v Praze.

Basketbal Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalisté Nymburka vyhráli už 15. titul v řadě

Basketbalisté Nymburku vyhráli titul popatnácté za sebou, trápí je však potíže s halou | Foto: Petr Sznapka | Zdroj: ČTK

„Basketbal Nymburk patří a historicky bude do Nymburka patřit, v žádném případě nezamýšlím stěhovat klub do Prahy,“ ubezpečuje fanoušky středočeského klubu jeho většinový majitel Jiří Podpěra.

V červnu se spojil s jedním z šéfů a spolumajitelů Sport Investu Viktorem Kolářem a společně odkoupili basketbalový Nymburk od předsedy České basketbalové federace a České unie sportu Miroslava Jansty. Proč ale tedy letos Nymburk nastoupí ke třem duelům Ligy mistrů v hale na pražské Královce?

Dokud to půjde, budeme chtít vyhrávat, říká nymburský basketbalista Kříž po patnáctém titulu v řadě

Číst článek

„Vedení Champions League nařídilo, že tři divácky nejatraktivnější zápasy musíme odehrát v hale s větší kapacitou. S Bamberkem, Jeruzalémem a AEK Aténami budeme hrát v Praze na Královce,“ vysvětluje Jiří Podpěra, že nedostal od Mezinárodní federace FIBA pořádající Ligu mistrů na vybranou.

„Nymburk měl s vedením Champions League výjimku na to, že i přes nedostatečnou kapacitu haly může Ligu mistrů hrát. Výjimka ale končí s koncem sezony.“

Žádnou další výjimku pro Sportovní centrum se pravděpodobně vedení klubu nepodaří pro Nymburk vyjednat, a tak od příští sezony budou jeho hráči muset hrát všechny zápasy evropských pohárů mimo domovskou halu.

„Budeme to řešit s majitelem nymburské haly, což je Česká unie sportu, protože by muselo dojít k podstatné rekonstrukci areálu a haly, což je vždycky na delší časové období, takže po skončení této sezony budeme muset Champions League bohužel odehrát v Praze,“ dodává Jiří Podpěra, který dodnes sám basketbal občas hraje.

I proto cítí ke svému klubu závazek. Nymburk je totiž patnáctinásobný šampion v právě startující Národní basketbalové lize, kterou bude i nadále hrát ve Sportovním centru před nymburskými fanoušky.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme