První porážka po 93 vítězstvích. Basketbalisté Nymburka přišli proti USK o neporazitelnost

Basketbalisté Nymburka přišli o více než dva roky trvající neporazitelnost v domácí lize. V hale na Folimance dnes v předehrávce 10. kola prohráli s USK Praha 72:88 a porážku zažili po 93 výhrách.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbal (ilustrační foto)

Basketbal (ilustrační foto) | Foto: slgckgc/Creative Commons Attribution 2.0 Generic | Zdroj: Flickr

Nejlepší český tým naposledy v NBL neuspěl v březnu 2018, kdy v nadstavbové části podlehl Pardubicím. USK proti mnohonásobným šampionům uspěl poprvé od roku 2003 a ukončil sérii 62 porážek ve vzájemných zápasech.

Nové hráčky přiložily ruku k dílu, chválí trenér českých basketbalistek. Teď je čeká favorizovaná Itálie

Číst článek

Největší měrou se na šestém ligovém vítězství USK za sebou podílel rozehrávač Ondřej Sehnal, autor 28 bodů, sedmi asistencí a pěti doskoků. Robert Rikič přidal 19 bodů a devět doskočených míčů. Nejlepším střelcem Nymburka byl Omar Prewitt s 18 body.

Domácí podobně jako v pátek v prvním hracím dnu po více než měsíční koronavirové pauze Kolín měli nad Nymburkem většinu prvního poločasu navrch. V první i hlavní přestávce byl stav ještě nerozhodný, ale na rozdíl od Geosanu dokázali Pražané proti favoritovi diktovat tempo i po změně stran.

Hráči USK při obnovené premiéře v NBL těžili z lepší úspěšnosti střelby za dva i za tři body, dopustili se výrazně méně ztrát (10-18) a ve třetí čtvrtině si vypracovali poprvé desetibodový náskok. Svěřencům Orena Amiela na chvíli prospěl oddychový čas, ale v závěru se na nápor už nevzmohli.

Basketbalová Kooperativa liga mužů - 10. kolo:
USK Praha - Nymburk 88:72 (20:20, 39:39, 59:52)
Nejvíce bodů: Sehnal 28, Rikič 19, Mareš 11 - Prewitt 18, Zimmerman 12, Hruban 11.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme