'Teatrální pád rozhodčího.' Olomoucký basketbalový klub požaduje opakování zápasu

Vedení basketbalistů Olomoucka nesouhlasí s tím, že byl čtvrteční duel čtvrtfinále play-off NBL v Opavě předčasně ukončen poté, co hráč hanáckého celku Darko Čohadarevič inzultoval sudího Stanislava Kučeru. Rozhodčí podle představitelů klubu situaci nafilmoval, proto se rozhodli proti verdiktu odvolat a požadují opakování zápasu.

Tento článek je více než rok starý.

Olomouc Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalisté Olomouce (ilustrační foto)

Basketbalisté Olomouce (ilustrační foto) | Zdroj: Facebook BK Olomouc

„Vedení klubu nesouhlasí s nesportovním chováním svého hráče Darka Čohadareviče. Současně však na základě zhlédnutí dostupných videozáznamů i prohlášení očitých svědků incidentu jsme přesvědčeni, že k inzultaci nedošlo,“ uvedl klub v prohlášení.

Srazil hráč sudího? 'Ať si rozhodčí sáhne do svědomí,' zní z Olomouce

Číst článek

„Situace měla být dořešena vyloučením hráče, ale ne ukončením zápasu. V tomto duchu připravujeme a dnes odešleme své podněty České basketbalové federaci s jednoznačným požadavkem opakování předčasně ukončeného utkání,“ dodalo vedení klubu.

K incidentu došlo v 18. minutě, kdy se Čohadarevič nejprve dopustil nesportovního faulu a následně dostal i technickou chybu za protesty. Když k němu přiběhl Kučera, došlo mezi nimi ke kontaktu hlavami a sudí se skácel na zem.

Následně po poradě rozhodčí zápas ukončili za stavu 40:34 pro Opavu. Výsledek zůstal platný, Opava tak v sérii na čtyři vítězství vede 2:0.

Podle Olomoucka však sudí Kučera situaci přihrál. „Přiběhl přímo do cesty našemu hráči a čekal na okamžik, kdy bude mít příležitost realizovat svůj teatrální pád. Za podobné herecké výkony, pokud se jich dopustí sportovec, se v hokeji udělují dvě trestné minuty za filmování a ve fotbale žlutá karta,“ uvedl klub.

„Tím nijak ale neomlouváme nesportovní chování našeho temperamentního hráče, který za ně bude potrestán dle disciplinárního řádu klubu velmi tvrdě," dodal.

Záznam zápasu. Incident začíná v čase 54:30:

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme