Basketbalisté Philadelphie dál vévodí Východní divizi, Los Angeles Lakers si připsali třetí porážku

Basketbalisté Philadelphie zůstali po vítězství 108:98 na palubovce Golden State nejlepším týmem Východní konference NBA. Vyhrál i druhý Brooklyn, který si poradil s Portlandem v jeho hale 116:112. Naopak Los Angeles Lakers si připsali třetí porážku za sebou, když bez zraněných hvězd LeBrona Jamese s Anthonym Davisem prohráli v New Orleans 111:128.

Orlando Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Australský rozehrávač hostů Ben Simmons přidal 22 bodů a osm doskoků

Australský rozehrávač hostů Ben Simmons přidal 22 bodů a osm doskoků | Foto: Jeff Chiu | Zdroj: ČTK/AP

Philadelpia přidala 31. výhru i bez zraněného adepta na nejužitečnějšího hráče soutěže kamerunského pivota Joela Embiida. Jeho spoluhráči do zápasu vlétli a už na konci první části měli k dispozici náskok 24 bodů.

Po změně stran se Warriors, kteří postrádají kromě dlouhodobě zraněného Klaye Thompsona také Stephena Curryho, zlepšili. Ve třetí čtvrtině soupeře přestříleli 40:21 a sami se dostali poprvé v utkání do vedení. O to přišli až necelé čtyři minuty před koncem po koši nejlepšího střelce zápasu Tobiase Harrise, autora 25 bodů a 13 doskoků.

Australský rozehrávač hostů Ben Simmons přidal 22 bodů a osm doskoků. Pivot Tony Bradley neminul jedinou z osmi střel z pole a zastavil se na 18 bodech a 11 doskocích. Golden State bodově táhl Kelly Oubre Jr. s 24 body a 10 doskoky. Záskok za Curryho v základní sestavě Jordan Poole přidal 19 bodů, Andrew Wiggins 14.

Chicago na lídra NBA nestačilo. Satoranský si při porážce s Utahem připsal třináct bodů

Číst článek

Hodně vyrovnané bylo utkání Brooklynu v Portlandu, žádný z týmů nevyhrál ani jednu čtvrtinu vyšším než čtyřbodovým rozdílem. Vedení se vystřídalo jednadvacetkrát a devětkrát bylo vyrovnáno. O vítězi se rozhodovalo v koncovce, z trestných hodů jistil triumf hostů Jeff Green pět sekund před koncem.

Předtím se Trail Blazers díky dvěma trojkám autora 13 bodů a devíti doskoků Roberta Covingtona přiblížili na dva body. V závěru Covington proměnil jen jeden ze dvou trestných hodů, zatímco hostující Jeff Green, jenž si připsal celkem 20 bodů, oba a triumf pojistil.

James Harden v dresu Nets vyrovnal osobní maximum 17 asistencemi, ke kterým přidal 25 bodů a sedm doskoků. Nejvíc bodů Portlandu obstaral Damian Lillard s 22 body a devíti asistencemi, turecký pivot Enes Kanter dal 19 bodů a stejný počet míčů doskočil.

NBA přišla o legendu. Ve věku 86 let zemřel Elgin Baylor, bývalý hráč Los Angeles Lakers

Číst článek

Výkon večera podal srbský centr Denveru Nikola Jokič, který při vítězství Nuggets v hale Orlanda Magic 110:99 zaznamenal 51. triple double kariéry a dvanáctý v letošním ročníku za 28 bodů, 15 doskoků a 10 asistencí. Nejlepším střelcem úterního programu byl Julius Randle, který 37 body přispěl k výhře New Yorku Knicks nad Washingtonem 131:113.

Druhý tým tabulky Západní konference Phoenix si poradil v Miami s Heat 110:100. LA Lakers padli v New Orleans 111:128 a klesli za městské rivaly Clippers na čtvrtou příčku před Denver.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme