Basketbalisté pokračují ve vítězné přípravě. V Hamburku si podruhé poradili s Polskem

Čeští basketbalisté vstoupili do turnaje v Hamburku výhrou nad Polskem 96:86. Nejlepším střelcem utkání byl s 26 body Vojtěch Hruban, Tomáš Satoranský předvedl double double s 12 body a 11 asistencemi. Další zápas na druhém ze tří přípravných turnajů před zářijovým mistrovství světa v Číně sehraje výběr trenéra Ronena Ginzburga v sobotu od 20.00 proti domácímu Německu.

Hamburk Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Kříž v národním dresu na Mistrovství Evropy 2017

Martin Kříž v národním dresu na Mistrovství Evropy 2017 | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Český tým se na VTG Supercupu utkal s Polskem znovu po šesti dnech. Na domácí půdě v Praze, kde ovládl turnaj ještě za účasti Tuniska a Jordánska, zvítězil 81:76. Poprvé se do hry zařadil po květnové operaci přetržené Achillovy šlachy Martin Kříž a také po nemoci Blake Schilb.

Basketbalisté zvládli přípravné zápasy bez prohry. ‚Prostor ke zlepšení je všude,‘ říká trenér Ginzburg

Číst článek

Ginzburgův tým od začátku vedl, v první čtvrtině i o osm bodů. Satoranský stihl za prvních sedm a půl minuty před prvním střídání hned pět asistencí, z toho dvě lahůdkové na smeče Audy a Balvína. Hruban dal za první desetiminutovku 11 bodů a dvěma trojkami se prezentoval Schilb.

Polsko střelecky držel Sokolowski, který pěti body v úvodu druhé čtvrtiny snížil na rozdíl bodu. Češi ale brzy opět unikli do sedmibodového náskoku, ke kterému pomohl prvním košem v utkání do té doby asistující Satoranský. Audovo parádní zakončení v 19. minutě zajistilo do té doby nejvyšší náskok už 14 bodů.

Po poločase měli čeští hráči úspěšnost střelby z pole 61 procent, a přestože do konce klesla na 53 procent, v 25. minutě unikli už na rozdíl 20 bodů. V čase 23:03 se radoval z prvních bodů v zápase také Kříž, největší odstup v utkání zařídil i Auda, se 14 body druhý nejlepší český střelec v zápase.

Ginzburgův tým držel utkání dlouho ve své moci, i když se Poláci dokázali dvě minuty před koncem přiblížit na sedm bodů. Po přihrávce Satoranského pojistil výhru Balvín, autor 14 bodů, a své střelecké představení dovršil jednou proměněnou šestkou Hruban.

Basketbalový turnaj mužů VTG Supercup v Hamburku:
ČR - Polsko 96:86 (28:22, 54:41, 76:61)
Nejvíce bodů: Hruban 26, Auda 14, Balvín 13 - Sokolowski 22, Ponitka 14, Gruszecki 11. Fauly: 17:19. Trestné hody: 19/12- 15/11. Trojky: 10:9. Doskoky: 34:37.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme