Basketbalisté na úvod přípravného turnaje před mistrovstvím světa porazili Tunisko

Čeští basketbalisté vstoupili v pražské hale Královka do domácího přípravného turnaje před mistrovstvím světa v Číně výhrou nad Tuniskem 80:66. Nejlepšími střelci domácího týmu byli Vojtěch Hruban a hvězda Tomáš Satoranský s 16 body, dvoucifernou bilanci měli i Patrik Auda (13) a Jaromír Bohačík (12). V sobotu nastoupí svěřenci trenéra Ronena Ginzburga od 17:30 proti Polsku.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Momentka z utkání Česko - Tunisko.

Momentka z utkání Česko - Tunisko. | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

Tunisané vedli jen v úvodu, ale Češi desetibodovou šňůrou podpořenou trojkami Bohačíka a Hrubana otočili stav na 12:4. V první čtvrtině unikl Ginzburgův tým i na rozdíl deseti bodů, ale Tunisané drželi krok a dokázali se vrátit na kontakt. Především díky Mabrúkovi, jenž stihl v první čtvrtině dát 11 bodů.

Satoranský a spol. po dvou letech v Praze. Basketbalisté odehrají na Královce přípravný turnaj

Číst článek

Na startu té druhé se Tunisané přiblížili dokonce až na rozdíl bodu, ale Češi si pak vypracovali dokonce třináctibodový náskok, pod který byl podepsán do té doby nejlepší domácí střelec Hruban, který stihl za poločas 12 bodů. Před pauzou musel ze hry po nepříjemném zákroku Hadidaniho loktem, ale vrátil se pak se sešitou tržnou ránou na nose.

Tvrdost zápasu odnesl krvavým zraněním i kapitán Pumprla. Na druhé straně Češi bavili diváky parádními akcemi. Ve 24. minutě to byla smeč Satoranského po Bohačíkově ideální přihrávce. Vzápětí následoval Balvínův blok a z protiútoku Audova smeč opět po Bohačíkově výzvě. Byl z toho náskok až 17 bodů.

Satoranský se svou třetí smečí v utkání vyrovnal nejlepšímu střelci zápasu Hrubanovi. Češi si v testu, v kterém Ginzburg zapojil do hry dvanáctku hráčů, drželi bezpečný náskok a dalšího účastníka MS jasně porazili. V tuniském dresu se podělili o pozici nejlepšího střelce se 13 body Mabrúk a Madžrí z Dallasu.

Přípravný turnaj basketbalistů v Praze:

ČR - Tunisko 80:66 (29:24, 47:36, 65:50)
Nejvíce bodů: Hruban a Satoranský po 16, Auda 13 - Madžrí a Mabrúk po 13, Kniva 9. Fauly: 21:20. Trestné hody: 18/10 - 17/12. Trojky: 6:4. Doskoky: 27:34.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme