Česká basketbalová liga nebude mít poprvé v historii mistra. Vítězem po základní části je Nymburk

V první lize basketbalistů, která byla předčasně ukončena kvůli pandemii koronaviru, nebyl udělen mistrovský titul. Výbor České basketbalové federace (ČBF) na dnešním zasedání rozhodl také o tom, že z nejvyšší soutěže nikdo nesestoupil ani do ní nepostoupil.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalista Nymburka Jaromír Bohačík

„Titul mistra v Kooperativa NBL nebyl udělen, byl udělen titul ‚vítěz po základní části‘,“ uvedl předseda Asociace ligových klubů Tomáš Kotrč | Zdroj: Profimedia

Vyhlášeno bylo pouze umístění na prvních třech místech po základní části, kterou ovládl Nymburk před Opavou a Svitavami. Nymburští šestnáctinásobní šampioni vedli tabulku nejvyšší soutěže i po pěti kolech nadstavby, po kterých byla liga v polovině března ukončena. Mistra nemá samostatná česká liga poprvé v historii.

Španělská basketbalová liga se má dohrát jako turnaj, reprezentant Balvín návrh kritizuje

Číst článek

„Byly dva názory a debata byla poměrně dlouhá. Názory se lišily na metodiku, zda je dobré soutěže rozšiřovat nebo nerozšiřovat. Nakonec zvítězila varianta, že by měly být zachovány systémy soutěží jako v letošním roce a zaměřit se na rozvoj soutěží,“ uvedl v tiskové zprávě generální sekretář ČBF Michal Konečný.

„Titul mistra v Kooperativa NBL nebyl udělen, byl udělen titul ‚vítěz po základní části‘,“ přidal předseda Asociace ligových klubů Tomáš Kotrč. „Znamená to, že první je Nymburk, druhá Opava a třetí Svitavy. Nikdo nepostupuje, ale nikdo ani nesestupuje. Baráž se hrát nebude,“ dodal.

Ukončeny byly také všechny ostatní soutěže a ani v nich nebyly uděleny mistrovské tituly. Výjimkou je pouze nejvyšší soutěž žen, ve které byl krátce po březnovém ukončení přidělen titul suverénnímu USK. Pro pražský celek šlo o desátý úspěch za sebou a celkově čtrnáctým triumfem v samostatné české lize vyrovnal rekord Žabin Brno.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme