Basketbalová Sevilla si oblíbila Čechy. Na Satoranského s Balvínem navazuje Blake Schilb

Basketbalová Sevilla má s českými reprezentanty dobrou zkušenost. Na Satoranského a Balvína rádi vzpomínají nejen fanoušci, ale také představitelé klubu. I proto se teď snaží v nejvyšší španělské soutěži Sevillu zachránit Blake Schilb.

Tento článek je více než rok starý.

Sevilla Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Blake Schilb

Blake Schilb | Zdroj: Jakub Kanta

„Nejsledovanějším sportem ve Španělsku je bezpochyby fotbal. Nicméně od olympijských her v Los Angeles tady popularita basketbalu roste. I proto že Španělé častěji odchází do NBA. Takže se dá říct, že aktuálně je to tu sport číslo dva, za fotbalem," říká před basketbalovou halou v Seville jeden ze španělských fanoušků z Kanárských ostrovů, který přijel do města na zápas ACB ligy.

Český reprezentant Blake Schilb a jeho velká rodina si angažmá v Seville užívají, výsledkům navzdory

Číst článek

Basketbalovou pozici dvojky mezi sporty potvrzuje i jeden z domácích příznivců: „Fotbal je tady ve městě sledovanější. Real Betis a FC Sevilla mají víc fanoušků, ale basketbal je hned v závěsu. Já si nejvíc pamatuju na Satoranského. Balvín si tu také udělal jméno, ale teď sem přijel jako soupeř - s Gran Canárií. No a Schilb? To je teď tady podle mě vůbec nejlepší hráč,“ myslí si fanoušek v dresu basketbalové Sevilly.

Před halou San Pablo je jich před zápasem mnoho, ale málo z nich kývne na rozhovor v angličtině. Sounáležitost ke klubu a to hlavně ve fotbale se také tady dědí a jméno konkurenčního týmu tu nikdo nechce vyslovit.

Zato na Čechy v barvách Realu Betis se tu vzpomíná v dobrém. „Pro mě, ale hlavně pro klub byla práce s Čechy skvělá zkušenost. A vlastně pořád je, protože teď tu máme Schilba," potvrzuje prezident oddílu Fernando Moral.

„Tomáše Satoranského jsme koupili v 17 letech z USK Praha. Byl velmi mladý a přijel sem úplně sám. Rychle se zlepšoval, protože využil šanci a naslouchal dobrým trenérům, které jsme tu měli. Měl talent, ale hlavně pilně trénoval. Navíc je to milý kluk. Vůbec se nedivím, že pak z Barcelony zamířil do NBA a dokázal se prosadit,“ zavírá Fernando Moral prezident klubu, který je momentálně v tabulce španělské ligy na sestup, pět utkání před koncem soutěže je totiž poslední.

Český reprezentant Blake Schilb a jeho velká rodina si angažmá v Seville užívají, výsledkům navzdory

Číst článek

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme