Satoranský pomohl Washingtonu k výhře 13 body. ‚Je to zabiják,‘ chválí ho hvězda Wizards

Basketbalista Tomáš Satoranský odehrál nejlepší utkání v sezoně NBA a 13 body, sedmi doskoky a třemi asistencemi i zisky za 24 minut na hřišti pomohl Washingtonu k výhře 125:118 nad Los Angeles Clippers.

Tento článek je více než rok starý.

Washington Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský

Tomáš Satoranský | Foto: Brad Mills-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Český reprezentant během zámořské kariéry dosud nikdy nedal více bodů v zápase, do kterého na rozehrávce nastoupila i hvězda týmu John Wall. Sedm střelecky vydařenějších duelů měl Satoranský jen při Wallově absenci.

10 bodů, 7 asistencí. Satoranský odehrál nejlepší zápas v sezoně

Číst článek

Wizards po předchozích dvou porážkách schytali velkou kritiku a začalo se spekulovat o možných výměnách. Ani začátek v úterý Washingtonu nevyšel. V první čtvrtině dovolil soupeři nastřílet 40 bodů a ve druhé čtvrtině prohrával už o 24 bodů.

Pak se ale domácí vzpamatovali a začali ztrátu stahovat, a to díky tomu, že probudily hvězdy týmu. Wall dal 30 bodů, Bradley Beal 27. Wizards šli poprvé do vedení čtyři a půl minuty před koncem, závěrečnou čtvrtinu vyhráli o 16 bodů a slavili důležitou výhru.

„Samozřejmě stále nejsme spokojeni s naší situací, stále je co zlepšovat a čeká nás hodně práce, ale dnes zápas ukázal hodně pozitiv a musíme v tom pokračovat,“ řekl Beal.

Satoranský podržel tým zejména ve druhé čtvrtině, kdy zablokoval soupeře a měl šňůru sedmi bodů. Byl poté i při stíhací jízdě ve třetí části. Nahrával Wallovi na koše, sám posbíral čtyři útočné doskoky a po nich skóroval. Dohromady odehrál 24 minut, což je nejvíce v sezoně.

FINAL.

Wall 30p-8a
Beal 27p-7a
Green 20p-7r

#WizClippers | #DCFamily

03:33 – 21. 11. 2018

247 671

„Tomáš přetéká nadšením a je to vidět. Snažím se mu najít víc minut. Já jsem pomalý a trvalo mi 15 zápasů, abych přišel na to, že si zaslouží hrát více. A to bude,“ řekl na tiskové konferenci trenér Scott Brooks.

„Je to zabiják, i když to o něm mnoho lidí neví. Mnoho lidí ho nerespektuje dostatečně, protože je to Evropan, ale protože ho neznají. On tuhle hru opravdu umí,“ ocenil Satoranského také Beal.

Toronto ovládlo závěrečnou přestřelku s Orlandem a vyhrálo 93:91. Magic sice dvě vteřiny před koncem srovnali po smeči Evana Fourniera, ale jeho obránce Danny Green vše stihl napravit a v poslední vteřině proměnil vítěznou střelu.

NBA:

Miami - Brooklyn 92:104, New York - Portland 114:118, Orlando - Toronto 91:93, Washington - LA Clippers 125:118 (za domácí Satoranský 13 bodů, 7 doskoků, 3 asistence).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme