Omluvenky přibývají. Americkým basketbalistům budou na šampionátu chybět dvě podkošové hvězdy

Měsíc před zahajovacím zápasem na mistrovství světa proti basketbalistům České republiky přibyly trenérovi favorizovaného týmu USA Greggu Popovichovi další dvě omluvenky. Startu na šampionátu v Číně se nově vzdali Andre Drummond z Detroitu a Montrezl Harrel z Los Angeles Clippers.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráč Portlandu Al-Farouq Aminu se vyhýbá Malikovi Beasleymu z Denveru během druhého zápasu druhého kola play-off NBA

Americké basketbalové reprezentaci bude na světovém šampionátu chybět řada opor (ilustrační foto) | Foto: Isaiah J. Downing | Zdroj: Reuters

Po odřeknutí nejlépe doskakujícího hráče minulých dvou sezon NBA Drummonda a Harrela se počet omluvenek z původní širší americké nominace zvýšil už na jedenáct. Trenér Popovich místo nich povolal Bama Adebaya z Miami a Jarena Jacksona z Memphisu. Tým se sejde v pondělí v Las Vegas.

Čechy neohrozí na basketbalovém mistrovství světa ani Harden. Lowry by chtěl šampionát stihnout

Číst článek

Již dříve start na MS vzdali Kevin Love (Cleveland), DeMar DeRozan (San Antonio), Damian Lillard a CJ McCollum (oba Portland), Bradley Beal (Washington), Tobias Harris (Philadelphia), Anthony Davis (Los Angeles Lakers), James Harden a Eric Gordon (oba Houston).

Hvězdy jako LeBron James, Stephen Curry či Russell Westbrook vyloučili start v Číně už dopředu.

Trenér Popovich, jenž dovedl k pěti triumfům v NBA San Antonio, oznámí svůj dvanáctičlenný výběr 17. srpna. Američané zahájí útok na třetí zlato za sebou 1. září v Šanghaji proti Česku, v základní skupině E jsou také Turecko a Japonsko.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme