Bronz s cenou zlata. Basketbalistky USK nadchla euroligová medaile, v příští sezoně míří ještě výš

Basketbalistky pražského USK dokázaly při své čtvrté účasti v euroligovém Final Four za posledních pět let vybojovat druhou medaili. Před sezonou ani startem turnaje v Šoproni jim nikdo moc šancí na zisk cenného kovu nedával. Mladý a nezkušený tým vedený veleúspěšnou trenérkou Natálií Hejkovou ale ukázal, že v příští sezoně se s ním už bude muset znovu počítat.

Šoproň Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Porada basketbalistek USK Praha

Basketbalistky USK Praha | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

„Bronz má cenu zlata. Nikdo nečekal, že postoupíme do play-off. A už vůbec nikdo nečekal, že budeme ve Final Four. Jsme tým, který si sedl lidsky a podle toho i hrajeme,“ přiznává Radiožurnálu s bronzem v ruce Alena Hanušová.

Basketbalistky USK jsou třetí v Eurolize, Šoproň porazily o 9 bodů

Číst článek

„Vysokoškolačky“ nejen že do závěrečných bojů Euroligy postoupily, navíc ani z Maďarska neodjely bez vítězství. Porazily domácí Šoproň a mohou slavit třetí místo, jeden z největších úspěchů v historii klubu.

„Mám z té medaile velkou radost a založím si ji do sbírky. Doufám, že není poslední,“ směje se kapitánka Kateřina Elhotová.

Pokračuje architektka úspěšného USK - trenérka Natália Hejková: „Na začátku sezony jsme si nepomyslely, že budeme mít medaili. Určitě nás to nakopne, abychom se pokusily o nějaký zázrak v té příští.“

Proti klubům s daleko větším rozpočtem - před touto sezonou nově složený tým USK jen s několika hráčkami se zkušenostmi z medailových bojů v Eurolize - nejen na závěrečném turnaji ukázal, že má potenciál.

Příště titul?

A všimli si toho i některé hvězdné soupeřky - třeba jejich někdejší spoluhráčka Srbka Sonja Petrovičová: „Ano, myslím, že příští rok by mohly být ještě daleko lepší. Základem je dobrá týmová chemie a kvalitní první pětka a tady ukázaly, že oboje mají.“

Pokud se neuspokojí a začne se víc dařit i zkušenějším Češkám z lavičky, které znám ze svého působení v Praze, a vím, že na to mají, můžete očekávat od USK ještě lepší výsledek,“ tuší soupeřka i bývalá spoluhráčka basketbalistek USK.

Vedení několikanásobných českých mistryň si už v průběhu sezony všechny důležité hráčky pojistilo i pro tu příští. Pokračovat v USK nebudou jen devatenáctileté Julie Pospíšilová s Kristýnou Brabencovou, které zamíří na univerzitu do zámoří.

„Tým bude druhý rok spolu, ale potřebujeme to oživit. Musíme zapracovat na nějakých novinkách a uvidíme, jestli se nám nějaké zázraky podaří,“ přemýšlí Natália Hejková na mysli má příští euroligový titul.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme