Basketbalistky USK Praha jsou podeváté za sebou českými mistryněmi, ve finále porazily Žabiny Brno

Basketbalistky USK Praha vyhrály nad Žabinami Brno i třetí finálový zápas a získaly devátý mistrovský titul za sebou. V domácí hale Královka si s moravským soupeřem poradily 93:56 a celkově si připsaly třináctý ligový triumf v samostatné české soutěži. Od rekordu Žabin je tak dělí jediný úspěch.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Porada basketbalistek USK Praha

Porada basketbalistek USK Praha | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

USK sice nastoupil bez dvou opor Alyssy Thomasové a Aleny Hanušové, ale senzaci soupeřkám nedovolil. Už v prvním poločase si domácí hráčky vypracovaly až devětadvacetibodový náskok, který po přestávce ještě navýšily.

Nejlepší střelkyní USK byla Isabelle Harrisonová, která dala 26 bodů a byla vyhlášena nejužitečnější hráčkou série.

Třetí tým letošního ročníku Evropské ligy navázal na předchozí finálová vítězství 108:51 a 93:70 a v české lize prodloužil sérii neporazitelnosti na 173 zápasů.

Pražanky nenašly přemožitele od dubna 2013 a ziskem třináctého titulu se přiblížily rekordu Žabin, které naposledy vyhrály ligu v roce 2010 a ve finále byly po pěti letech.

Finále play off ligy basketbalistek - 3. zápas:
USK Praha - Žabiny Brno 93:56 (29:16, 54:28, 76:41)
Nejvíce bodů: Harrisonová 26, Režanová 21, Kateřina Elhotová a Romerová po 13 - Dudášová 18, Vacková 7. Fauly: 21:22. Trestné hody: 24/15 - 13/8. Trojky: 2:6. Doskoky: 39:29. Konečný stav série: 3:0.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme