‚Tenhle zápas nás měl znovu nastartovat.‘ Baketbalistky USK se v Eurolize vrátily na vítěznou vlnu

Basketbalistky USK Praha za sebou mají další vítězství v Eurolize. V 5. kole porazily belgický tým Castors Braine 82:63. Pro Pražanky je kromě výhry a udržení druhého místa ve skupině cenný i fakt, že se po reprezentační pauze a vysoké porážce v Jekatěrinburku dostaly zase zpátky do formy.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zápas mezi USK a Bourgese

Basketbalistky USK (ilustrační foto). | Foto: Kateřina Šulová | Zdroj: ČTK

„Tenhle zápas nás měl znovu nastartovat, protože jsme tenhle týden začaly i trénovat. Přijely z nároďáků, byly unavené, hodně cestovaly, a když jsme vyrazily do Jekatěrinburgu, tak to je vždycky problém. Vůbec nás nezlomilo, že jsme tam vysoko prohrály,“ byla ráda trenérka USK Praha Natália Hejková, že její hráčky na vysokou a dosud také jedinou euroligovou prohru z Jekatěrinburgu rychle zapomněly.

Přehrát

00:00 / 00:00

‚Tenhle zápas nás měl znovu nastartovat.‘ Baketbalistky USK se v Eurolize vrátily na vítěznou vlnu

Proti Belgičankám Pražanky jasně dominovaly, až zápas místy připomínal utkání USK v české lize.

„Ono to tak vypadalo, protože jsme nastoupily koncentrovaně a hrály jsme myslím pěkný basket. Ve druhém poločase už jsme nenastoupily s takovým nasazením a za druhé jsem už nechala hlavní hráčky na lavičce,“ vysvětluje Hejková.

Basketbalistky USK v Eurolize znovu vyhrály, zápas s belgickým Braine rozhodly už v první půli

Číst článek

Pražanky ale předtím jasně ovládly první čtvrtinu a v té druhé se pak na palubovce sportovní haly Královka předvedly sestry Elhotovy. Především mladší Karolína hrála své zatím nejlepší utkání v euroligové sezoně a potvrdila, že si v zápasech za reprezentaci zvedla sebevědomí.

„Hrála dobře i před přestávkou a myslím, že si drží sérii dobrých výkonů. Ještě se musí vyvarovat některých taktických chyb, ale to už je taktika,“ dodává trenérka USK Praha Natália Hejková.

Další domácí euroligový duel hrají její svěřenkyně ve středu 19. prosince, kdy přivítají polské Polkowice.

Václav Rokyta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme