Nejužitečnější hráč basketbalového Utkání hvězd odešel s vysavačem, Mladé Pušky porazily Mazáky

Mladé Pušky proti Mazákům – takové bylo letošní utkání hvězd Národní basketbalové ligy. Nakonec se v pražské hale Královka radoval tým složený z hráčů do 28 let, který vyhrál o jeden bod.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Thomas Dunans byl při Utkání hvězd nejlepším střelcem a vyhrál i smečovací soutěž

Thomas Dunans byl při Utkání hvězd nejlepším střelcem a vyhrál i smečovací soutěž | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

„Je to super, vyprodali jsme Královku při zápase, ve kterém nejde o výsledek. Můžeme říct, že basketbal v Česku začíná lidi trošku víc zajímat. Doufám, že to tak bude dál,“ řekl po zápasem Radiožurnálu kapitán mladšího výběru Jaromír Bohačík.

Je to asi sen každého hráče, říká Satoranský po povedeném večeru v NBA

Číst článek

Mladé pušky zvítězily v ofenzivním zápase 136:135. Utkání hvězd rozhodl pro Mladé pušky Thomas Dunans 10 vteřin před koncem. Celkem dal 25 bodů a byl vyhlášen hráčem zápasu.

„Chtěl bych říct, že výhra jde celá za mnou, protože jsem namotivoval svůj tým a mluvil jsem na správné lidi ve správný moment,“ prohlásil s nadsázkou Jaromír Bohačík, jako by se už ve 26 letech připravoval na trenérskou kariéru. Po zápase ale litoval, že Dunanse nenasadil hned do základní sestavy.

Američana to ale příliš neovlivnilo. V přestávce mezi čtvrtinami navíc ovládl prestižní smečovací soutěž. Za vítězství dostal poměrně netradiční cenu – vysavač. Elektrický spotřebič ale ocenil a ani mu nevadilo, že Javonte Douglas za triumf v jiné soutěži získal 1000 eur.

„Ještě jsem nikdy nic takového nevyhrál, ale jsem za to rád, konečně si můžu v pokoji uklidit. Kdybych si měl vybrat, zvolím vysavač, ten se hodí vždycky,“ smál se americký basketbalista, který v lize hraje za Olomoucko.

Utkání hvězd provázela také nová charitativní akce s názvem Bez faulu. Ta se sice naplno rozjede až v Novém roce, ale už během zápasu se pro dvě hendikepované děti vybralo přes 20 tisíc korun.

Utkání hvězd Národní basketbalové ligy v Praze na Královce:

Mladé pušky - Mazáci 136:135 (31:39, 64:67, 95:102)

Nejvíce bodů: Douglas 26, Dunans 25, J. Bohačík 17, Canda 16, Šafarčík 12, Carlson 11 - Walton 28, Pomikálek 22, Hruban 18, Švrdlík 14, Autrey 10.

Nejužitečnější hráč: Thomas Dunans (Olomoucko).

Vítězové individuálních soutěží:

1x1: Javonte Douglas (Olomoucko).

Smečování: Thomas Dunans (Olomoucko).

Trojky: Donovan Jackson (Pardubice).

David Prouza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme