Basketbalistkám USK se vstup do Euroligy nepovedl, v istanbulské ‚bublině‘ podlehly Fenerbahce

Basketbalistky USK Praha na úvod nového ročníku Evropské ligy prohrály s Fenerbahce. Základní skupinu, jejíž úvodní tři kola se kvůli koronaviru hrají v uzavřené bublině v Istanbulu, odstartovaly porážkou 70:77. V dalších zápasech v Turecku český celek nastoupí ve čtvrtek proti Lyonu a v pátek proti Gdyni.

Istanbul Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalistky USK Praha (v modrém) v Istanbulu

Basketbalistky USK Praha (v modrém) v Istanbulu | Foto: AA / ABACA | Zdroj: ČTK

Hráčky USK do Istanbulu přijely v nelehké situaci, protože kvůli koronaviru se česká liga od října téměř šest týdnů nehrála a týmy nemohly ani trénovat. Po obnovení soutěže stihly Pražanky odehrát v ŽBL šest zápasů a duel proti Fenerbahce byl pro ně prvním ostrým testem.

Basketbalistky USK loňský medailový úspěch letos nezopakují, sezona Euroligy se dohrávat nebude

Číst článek

Na hráčkách USK dlouho nebyl výpadek znát. V prvním poločase měly převahu na doskoku, vypracovaly si náskok až 14 bodů a úvodní půli vyhrály 43:32. Jenže do třetí čtvrtiny vstoupilo Fenerbahce mnohem lépe a i díky sérii 7:0 se domácím basketbalistkám podařilo snížit na rozdíl dvou bodů.

V úvodu závěrečného dějství měly ještě Pražanky náskok 62:57, ale začaly jim docházet síly. Šest minut minut před koncem se Fenerbahce podařilo poprvé od první čtvrtiny vyrovnat, a když Voráčková za stavu 66:66 neproměnila dva trestné hody, dokázaly domácí hráčky stav otočit.

Fenerbahce se ujalo vedení 70:66 a hráčky USK už neměly na obrat síly, navíc se jim přestalo dařit střelecky. Třetí tým euroligového ročníku 2018/19 prohrál závěrečné dějství 8:20 a největší zásluhu na výhře 77:70 měla Satou Saballyová, která dala 30 bodů a přidala 11 doskoků. V týmu USK byla s 16 body a 12 doskoky nejlepší Alyssa Thomasová.

Euroliga se měla původně hrát jako obvykle ve dvou osmičlenných skupinách, ale kvůli pandemii se vedení soutěže rozhodlo formát změnit. Skupiny jsou čtyřčlenné a hraje se ve dvou termínech v uzavřených bublinách na jednom místě. Odvety jsou na programu od 19. do 21. ledna a do čtvrtfinále postoupí dva celky.

Evropská liga basketbalistek - 1. kolo:
Skupina B (Istanbul):

Fenerbahce Istanbul - USK Praha 77:70 (13:23, 32:43, 57:62)
Nejvíce bodů: Saballyová 30, J. Thomasová 19, McBrideová 14 - A. Thomasová 16, Režanová 14, Jonesová 13. Fauly: 19:20. Trestné hody: 13/10 - 12/7. Trojky: 7:1. Doskoky: 34:46.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme