‚Doufám, že v další bublině už ho vybojujeme.‘ Basketbalistky zůstaly i po prohře na dosah postupu

České basketbalistky se v nejkratším možném čase a mezi prvními týmy na mistrovství Evropy ještě nekvalifikovaly. Výhra Dánska svěřenkyním kouče Svitka nahrála na pomyslný mečbol, ty ho ale využít nedokázaly. Favorizovaným Italkám na turnaji v lotyšské Rize podlehly 63:69. I tak ovšem mají postup na rozdíl od soupeřek stále ve svých rukách.

Tento článek je více než rok starý.

Riga Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost českých basketbalistek v zápase mistrovství Evropy proti Švédsku

České basketbalistky. Archivní foto | Foto: Johanna Lundberg | Zdroj: Reuters

„Jsem spokojená, protože si myslím, že jsme s naší sestavou, kondicí a vším kolem uhrály proti takovému týmu super výsledek. Cílem bylo neprohrát o víc než deset bodů a to jsme splnily,“ těší v rozhovoru pro Radiožurnál pivotku Renátu Březinovou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Basketbalistky prohrály s Itálií, přesto dál mají boj o postup ve svých rukách. Více v příspěvku Jakuba Kanty

A to proto, že i když se spoluhráčkami tentokrát s Italkami prohrály, tak aspoň menším rozdílem, než dokázaly vyhrát před rokem v Cagliari.

„Toto nemám moc ráda, jelikož ráda vyhrávám. Každopádně na skóre jsme na tom dobře a držíme se na čele skupiny. Je to hodně pozitivní do další práce,“ říká Kateřina Elhotová.

Právě Elhotová měla na vyrovnaném průběhu velký podíl. Nastřílela totiž 25 bodů a zase v důležitých chvílích hlavně trojkami jako správná kapitánka, i když dočasná, výběr plný nováčků z české ligy táhla.

I její mladší kolegyně ale svými výkony nezklamaly, spíš naopak. „Za celé jejich vystoupení a přístup k reprezentaci a tréninku jim patří velká gratulace. Doufám, že se takto opět sejdeme v další bublině a už si vybojujeme ten postup na mistrovství Evropy,“ dodává trenér českých basketbalistek Štefan Svitek.

Jeho výběr se příště sejde k poslednímu dvojutkání na přelomu ledna a února.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme