Basketbalistky USK porazily v Evropské lize Orenburg a dotáhly se na čelo tabulky

Basketbalistky USK v pátém kole Evropské ligy doma porazily 87:63 Orenburg a bodově se dotáhly na vedoucí obhájkyně z Jekatěrinburgu. Pětinásobné šampionky, které pražskému celku připravily jedinou dosavadní porážku v soutěži, totiž překvapivě prohrály 81:89 v Rize.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brionna Jonesová

Brionna Jonesová | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: ČTK

„Ale pro nás a pro tabulku skupiny to neznamená vůbec nic, protože Jekatěrinburg prohrál s posledním. Pro nás je důležité, abychom poráželi soupeře, kteří jsou pod námi a Orenburgem. Pak budeme spokojení,“ řekla novinářům trenérka USK Natália Hejková.

Basketbalistky USK Praha poprvé v Eurolize prohrály. Jekatěrinburg táhla především Američanka Grinerová

Číst článek

Úvod zápasu na pražské Královce byl sice poznamenán nepřesnou střelbou na obou stranách, hráčky USK se ale ještě v první čtvrtině dokázaly na rozdíl od soupeře zlepšit a bylo z toho vedení o dvanáct bodů. Dvouciferný náskok držely domácí basketbalistky i o poločase, do kabin šly za stavu 49:32.

USK ale vůbec nevyšel vstup do druhé půle a Orenburg po pěti minutách především zásluhou své nejlepší střelkyně Yvonne Turnerové snížil na rozdíl devíti bodů. Domácí trenérka si poté vzala oddechový čas, Pražanky nápor zastavily a vzaly si dvouciferný náskok zpět.

Orenburg zahrozil ještě v závěrečném dějství, kdy se dotáhl na rozdíl osmi bodů, ale i tentokrát hráčky USK drama nedovolily. České šampionky, které v Eurolize obhajují třetí místo, mají nyní s Jekatěrinburgem shodnou bilanci. V jejich neprospěch mluví tři týdny stará domácí prohra 67:74.

„Ve druhém poločase jsme se přizpůsobily soupeři a to je problém, který nás trápí už druhou sezonu. Ze zápasu je tak pro nás nejdůležitější a nejlepší to, že jsme vyhrály o čtyřiadvacet bodů, protože je možné, že v konečné tabulce bude mezi námi a Orenbugrem rozhodovat skóre,“ uvedla Hejková po přímém souboji o druhé místo.

Nejlepší střelkyní USK byla s 21 body Cristina Ouviňaová, v dresu ruského celku Turnerová nasbírala 20 bodů. Další zápas Pražanky čeká za týden na palubovce Benátek, které se do Evropské ligy probojovaly po deseti letech.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme