Basketbalistky USK vyhrály v ruském Orenburgu a pojistily si postup do čtvrtfinále Euroligy

Basketbalistky USK Praha v Evropské lize vyhrály 86:67 v Orenburgu a dvě kola před koncem základní části si pojistily postup do čtvrtfinále z druhého místa. Na vedoucí Jekatěrinburg ztrácejí český mistryně jedno vítězství, ale s obhájcem titulu mají horší vzájemnou bilanci.

Tento článek je více než rok starý.

Orenburg Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Reyer Veneziová v dresu ZVVZ USK Praha

Reyer Veneziová v dresu ZVVZ USK Praha | Zdroj: Profimedia

USK v dosavadním průběhu Euroligy prohrál jen dvakrát, pokaždé s pětinásobným vítězem soutěže Jekatěrinburgem, a roli favorita potvrdil i v Orenburgu. Naděžda s českým celkem držela krok jen v prvním poločase, pak převzal otěže výběr trenérky Natálie Hejkové.

Basketbalistky USK zápas o první místo v Eurolize nezvládly. V Jekatěrinburgu prohrály 65:88

Číst článek

Velkou zásluhu na vítězství měla Valériane Vukosavljevičová, která s bilancí 19 bodů, osmi doskoků a devíti asistencí neměla daleko k zisku triple doublu.

Nejlepší střelkyní USK byla s 21 body Brionna Jonesová, dalších 18 bodů přidala Alyssa Thomasová, jež navíc s 19 doskoky vyrovnala rekord euroligové sezony Stephanie Mavungaové z Montpellieru.

USK zápasem v Orenburgu zakončil týdenní pobyt v Rusku, který odstartoval minulý týden porážkou 65:88 s Jekatěrinburgem.

Ve zbývajících dvou kolech obhájkyně bronzových medailí nastoupí 19. února doma proti Benátkám a základní část zakončí o týden později zápasem na palubovce Braines.

Evropská liga basketbalistek - 12. kolo:

Skupina A: Orenburg - USK Praha 67:86 (21:20, 37:40, 53:60)
Nejvíce bodů: Wheelerová 22, Veramejenková 11, Nizamovová a Turnerová po 8 - B. Jonesová 21, Vukosavljevičová 19, Thomasová 18. Fauly: 25:23. Trestné hody: 24/13 - 28/21. Trojky: 10:3. Doskoky: 23:55.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme